Schuldeisers Mt. Gox kunnen nu kiezen hoe ze uitbetaald willen worden

Schuldeisers Mt. Gox kunnen nu kiezen hoe ze uitbetaald willen worden

De schuldeisers van de failliete beurs Mt. Gox kunnen gebruik maken van een nieuwe functie. In het systeem kan men nu een terugbetalingsmethode selecteren. Ook kunnen ze hier informatie over de begunstigde(n) achterlaten.

Mt. Gox

Op 6 oktober deelde de trustee Nobuaki Kobayashi het nieuws. Met de nieuwe functies kunnen de schuldeisers kiezen hoe ze uitbetaald willen worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De schuldeisers zijn mensen die bitcoin op Mt. Gox hadden staan op het moment dat het bedrijf omviel (als gevolg van een hack in 2014). Ze hebben recht op een (deel van) hun geld. Het proces om dit geld bij de eigenaars te brengen duurt al jaren.

In het online registratiesysteem voor het claimen van de tegoeden, moet men nu uiterlijk 10 januari een keuze achterlaten. De schuldeisers moeten onder andere toestemming geven om het geld uit het rehabilitatieplan te ontvangen. Het zou gaan om in totaal 150.000 BTC.

Op het platform kan men ook informatie over de financiële situatie van de beurs vinden, net als een staat met inkomsten en uitgaven. Wil je ook geld terugkrijgen? Dan moet je je registreren om een account te kunnen krijgen.

FUD over sats

Er komt regelmatig FUD op social media voorbij over de 150.000 BTC die 'vrij' komt. Gaat dit voor een extra verkoopdruk zorgen? Vaak is de strekking van het verhaal stelliger dan de daadwerkelijke impact van het gerucht.

De rechtbank van Tokio bevestigde het rehabilitatieplan (dat nu in werking wordt gebracht) in oktober 2021. De raad van bestuur keurde het een maand later goed. Maar daarmee volgden er nog veel noodzakelijke stappen, alvorens de curator kan overgaan op het afronden van de zaak.

Een van deze stappen is het kiezen van de uitbetalingsoptie. Schuldeisers hebben immers vier opties, zoals ook weergeven is de update van donderdag:

Schuldeisers van bitcoin beurs Mt. Gox kunnen uitbetaaloptie kiezen

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Mt.Gox

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties