Strateeg denkt niet dat Mt. Gox uitbetaling grote impact heeft op bitcoin

Het is een donkere wolk die zo nu en dan weer boven de bitcoinmarkt hangt: het geld van Mt. Gox crediteuren dat voor flinke verkoopdruk zou kunnen zorgen. Volgens een strateeg valt het echter allemaal wel mee.

Mt.Gox uitbetaling

Een strateeg van UBS, een investeringsbank, stelt dat de uitbetalingen van de klantentegoeden van het failliete Mt. Gox géén enorme impact zullen hebben op de bitcoinprijs.

Speculanten verwachten dat de vrijgekomen bitcoin die in handen van de oud-klanten komen, zullen zorgen voor meer liquidaties. De koers stond een stuk lager toen ze hun satoshi’s verloren en daarom gokken sommigen dat men winst zal pakken.

Strateeg Ivan Kachkovski kijkt naar data. Hij is niet bang voor dit scenario. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop men geld kan terugkrijgen en ook de timing is niet voor iedereen hetzelfde.

“De belangrijkste aspecten zijn (1) of een snelle complete betalingen moeten worden gedaan of dat er moet worden gewacht op verdere procedures en aanvullende terugvorderingen van activa, en (2) of het gaat over het ontvangen van geld in fiat of crypto.”

De deadline om een betaaloptie te kiezen staat voor 10 maart. Naar verluidt is de uitbetaling van het geld gepland in de periode tot aan september dit jaar.

Lagere bedragen

Kachkovski merkt op dat de optie om lump-sum uitbetaald te krijgen in fiatgeld zou kunnen resulteren in de verkoop van bitcoin door de failliete beurs (om zo het vereiste geld te kunnen uitdelen).

Hij noemt dat het dan níet om een verkoopdruk van 700.000 bitcoin zal gaan, maar om maximaal 142.000 BTC. Dit is immers alles dat Mt. Gox kan uitdelen. Volgens schattingen gaan klanten 21% van hun oorspronkelijke bedrag terugzien.

Daarnaast is er ook 143.000 Bitcoin Cash (ter waarde van $20 miljoen) die kan worden verkocht en is er nog ongeveer $505.000 aan contanten in Japanse yen in beheer.

Hij voegt eraan toe dat de hoeveelheid bitcoin die beschikbaar is voor de beurs neer komt op 16% van het huidige dagelijkse handelsvolume.

Het zou neerkomen op ongeveer “90% van het gemiddelde aanbod dat in de afgelopen dag actief was”. En evenzo zou het gaan om 28% in de afgelopen week en 10% van de supply die de afgelopen maand is verplaatst. Daarmee geeft hij aan dat 142.000 BTC in de praktijk wel meevalt, ook al klinkt het als een enorm bedrag.

Hij pakt data van Glassnode erbij. De grafiek laat echter wel zien dat áls het actieve aanbod toeneemt, de prijs van bitcoin neigt te dalen. Er zal ongetwijfeld iets van impact zijn, maar het zal allemaal wel loslopen, zo lijkt Kachkovski aan te geven.

Ook is bekend dat de twee grootste schuldeisers (die recht hebben op 20% van het totaal) al hebben aangegeven te zullen blijven hodlen. Het zou gaan om Bitcoinica en MtGox Investment Funds (MGIF).

Strateeg denkt niet dat Mt. Gox uitbetaling grote impact heeft op bitcoin
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer