Klanten van Celsius krijgen een extra tegenslag te verwerken

Klanten van Celsius krijgen een extra tegenslag te verwerken. Het bedrijf is bijna failliet en heeft nu ook te maken met een datalek.

Het datalek vond plaats bij Customer.io. Dit platform wordt door veel bedrijven gebruikt voor klantencontact. Volgens Celsius heeft een medewerker van hun partner de emailadressen van Celsius ingezien en doorgegeven aan een ander.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ben je slachtoffer van dit (of een ander) datalek? Let dan goed op. Deze databases worden vaak gebruikt door criminelen. Ze zoeken contact en proberen je over te halen iets te downloaden of ergens geld naar over te maken. Dit wordt ook wel phishing genoemd. Je bent als bitcoiner een ideaal doelwit voor dit soort praktijken.

Celsius claimt dat dit niet zo'n groot risico is. Maar het is combinatie met het feit dat men voorlopig kan fluiten naar hun geld geen goed nieuws voor de klanten. Het is niet duidelijk om hoeveel mailadressen het gaat.

De dader zou inmiddels zijn ontslagen bij Customer.io.

Problemen stapelen zich op

Celsius was in april 2021 ook al slachtoffer van een datalek. Het bedrijf is inmiddels failliet gegaan door een combinatie van marktomstandigheden en hun eigen risicovolle beleid. Klanten van Celsius hebben voorlopig geen toegang tot hun fondsen daar.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...