Klanten van Revolut kunnen Bitcoin sturen naar eigen adres, bank zet sluizen open

De Britse bank Revolut deelt per ongeluk goed nieuws: klanten kunnen binnenkort bitcoin opnemen. De aankondiging was te lezen in een blogpost die inmiddels weer offline is gehaald. Dat meldt AltFi.

Revolut

Revolut staat bekend als challenger-bank. Het is een nieuw bedrijf die de gevestigde orde aan wil vallen met nieuwe diensten en een andere aanpak. De aankondiging was bedoeld voor volgende week donderdag (6 mei), maar het hoge woord is er uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Revolut biedt al enige tijd bitcoin diensten aan hun klanten. Maar je kunt tot op heden geen bitcoin sturen van Revolut naar je eigen wallet. Daar komt nu verandering in. Dit is een veel gehoord verzoek vanuit bitcoiners, je wil immers de mogelijkheid hebben om het geld naar je éigen adres te sturen zodat je het zelf kunt beheren.

De bank geeft in hun blogpost aan dat het gaat om een eenvoudige manier om bitcoin op te nemen: je vult je adres in, de hoeveelheid en that’s it.

Er zit voorlopig wel een limiet in de proefperiode: je kunt maximaal £1.000 (1.150 euro) per maand opnemen. Het gaat dus om een begin, maar het is niet zo dat klanten direct hun hele vermogen in bitcoin op kunnen nemen.

De dienst komt in eerste instantie naar betalende klanten in Groot-Brittannië. Het bedrijf benadrukt dat alle bitcoin goed zijn opgeslagen, zelf offline en/of door gerenommeerde custodians.

Het lijkt een eerste stap naar een meer open aanpak voor bitcoin vanuit de bank. Met concurrenten die wél bitcoin opnames aanbieden moet een relatief nieuwe bank manieren vinden om aantrekkelijk te blijven.

Kortom: Revolut zet een eerste stap naar opnames van bitcoin. Ze geven wel aan dat alle externe adressen eerst worden gescand door hun analisten. Als je adres niet door de keuring komt kun je nog niks.

Let je op, PayPal?

Revolut is als jonge ‘internetbank’ niet te vergelijken met een dienst als PayPal. Toch kan laatstgenoemde een voorbeeld nemen aan Revolut. De bank laat hun klanten bitcoin kopen én opnemen. En dat laatste is erg belangrijk: je bent pas echt in het bezit van BTC als je het zelf beheert.

Bij PayPal kun je inmiddels ook investeren in bitcoin en er zelf mee betalen bij miljoenen winkeliers. Die bitcoin komen echter nooit terecht bij de winkelier of überhaupt buiten het systeem van PayPal. Je kunt bij de betaalverwerker enkel geldopnames doen in fiat valuta zoals de euro en dollar.

Het zou een enorme stap zijn als dit soort gigantische partijen hun klanten níet dwingt om bitcoin bij hen te houden. Tegelijkertijd is het echter misschien wel slim van PayPal om dit zo aan te pakken. Het bedrijf kan zo bitcoin kopen en de klant laten betalen, zij zijn niet verplicht om die bitcoin ooit uit te keren. Bovendien verdienen ze aan de handel en de transacties als je BTC wil gebruiken op het platform.

Lees meer over:
bank

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...