70 miljoen Venmo gebruikers blootgesteld aan Bitcoin

Venmo gaat nu ook Bitcoin (BTC) verkopen, zo maakt eigenaar PayPal deze dinsdag bekend. Venmo is te omschrijven als het hippe broertje, het zijn vooral jonge Amerikanen die het gebruiken om mee te betalen. De app heeft naar eigen zeggen 70 miljoen gebruikers.

Bitcoin via Venmo

Gebruikers van de app kunnen vanaf medio mei cryptocurrency’s kopen, verkopen en bewaren (hodl). Ook ether, bitcoin cash en litecoin vallen onder het aanbod overigens.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit eigen (Amerikaans) onderzoek uit 2020 blijkt dat 30% van de bestaande Venmo-klanten al in het bezit zijn van cryptomunten. Ze kunnen nu vanaf 1 dollar investeren in de bovenstaande munten.

De handel én de opslag van de munten doet men niet in eigen huis maar is uitbesteed aan Paxos. Deze is gereguleerd via een licentie in de staat New York, bekend als BitLicense. De inkoop van de BTC gaat via Itbit, de beurs die onder Paxos valt.

PayPal

PayPal, met wereldwijd 375 miljoen klanten, is nogal actief. Eind maart kondigde de betaalverwerker Checkout with Crypto, een nieuwe betaalservice met gebruik van cryptocurrency’s.

Klanten kunnen dus afrekenen met bitcoin, maar de webshop of winkel ontvangt dollars. De bitcoin die omgewisseld zijn, vloeien weer naar de bitcoin kas van PayPal. Zo creëert de beursgenoteerde betaalprovider een eigen bitcoin spaarpot.

Sinds november 2020 kunnen klanten al via PayPal cryptocurrency’s kopen. Deze verlaten overigens het ecosysteem van PayPal niet, je kunt je satoshi’s dus niet naar een externe wallet in eigen beheer sturen.

Dat druist in tegen de filosofie van bitcoin in: het overbrengen van waarde zonder tussenpersoon zoals een bank of een PayPal. Maar vooralsnog heeft bitcoin zich ontwikkelt als een belegging en minder als een betaalmiddel.

Bitcoin Nieuws app

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
PayPal

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...