Klanten Venmo kunnen Bitcoin verdienen door betalingen met fiatgeld

Venmo gaat een stapje verder met hun adoptie van Bitcoin. Het afgelopen jaar startten ze met creditcards en ook met een dienst om cryptovaluta te kopen. Nu combineren ze deze twee features: cashbacks in cryptovaluta.

Bitcoin verdienen met fiatbetalingen

Venmo valt onder de vleugels van PayPal en ze zijn vooral bekend als een manier om snel en makkelijk betalingen te doen naar vrienden of winkeliers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag maakt het bedrijf hun nieuwe "cashback-to-crypto" feature bekend. Hiermee kunnen gebruikers van de creditcard kleine beetjes cryptovaluta uitbetaald krijgen, als belonging voor hun uitgaven. Venmo start met vier cryptocurrency's: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

"Aankopen die worden gedaan vanaf een Venmo-account met het automatische 'Cashback-to-Crypto'-feature, zullen geen transactiekosten met zich meebrengen voor de aankoop. De spread van de conversie zit ingebouwd in de maandelijkse transacties."

Venmo lanceerde haar creditcard begin dit jaar. Het is gekoppeld aan het netwerk van Visa en je kunt er overal mee terecht waar je ook met Visa kunt betalen.

Creditcardgebruikers van Venmo krijgen 3% terug op hun 'top spending categories' (zoals boodschappen of restaurants), en 2% op rekeningen en nutsvoorzieningen, en 1% op alle andere aankopen. Meer informatie over de rewards is te lezen op de website van Venmo.

Klanten Venmo kunnen Bitcoin verdienen door betalingen met fiatgeld

Bitcoin 

De app heeft naar eigen zeggen 70 miljoen gebruikers. Sinds april kunnen deze klanten vanaf 1 dollar investeren in de eerder genoemde munten. Uit eigen (Amerikaans) onderzoek uit 2020 blijkt dat 30% van de bestaande Venmo-klanten al in het bezit zijn van cryptomunten.

Ook breidt Venmo haar Bitcoin-diensten uit naar het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe "Cashback-for-Crypto"-programma laat zien hoe moederbedrijf PayPal omgaat met de cryptomarkt.

Het is wel duidelijk geworden dat Paypal de laatste maanden niet meer om Bitcoin heen kan. Zo heeft zijn de aankooplimieten in de app voor Amerikaanse klanten vertienvoudigd tot $100.000 per week. Ook hebben ze recent hun platform 'opengezet' voor opnames.

Nederlandse satsbacks

In Nederland kun je overigens ook satsback krijgen op jouw aankopen met fiatgeld. Met Stekking.com kun je bitcoin stacken als je via hun website online aankopen doet. Vervolgens krijg je ene deel van het aankoopbedrag terugbetaald in satoshi's via Lightning.

Word lid via de speciale aanmeldlink stekking.com/hupbitcoin en ontvang satoshi's voor aankopen bij o.a. Mediamarkt, Thuisbezorgd en Booking.com.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws