PayPal deelt plannen voor Bitcoin wallet en Britten kunnen in augustus BTC kopen

De bitcoin en cryptocurrency ‘superapp’ van PayPal zal snel op de markt komen. Dat verklaarde topman Dan Schulman tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de betaalgigant. De komende maanden moet de wallet met diverse functies zijn uitgerold.

Spoiler: deze nieuwe wallet zal voorlopig alleen beschikbaar zijn voor gebruikers in thuisland Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wel komt PayPal ook met duidelijke plannen voor andere landen. Het Verenigd Koninkrijk is het volgende land waar de koop en verkoop opties beschikbaar moeten komen. In augustus moeten de Britten met deze dienst aan de slag kunnen. Dat is goed nieuws voor PayPal, want in de Verenigde Staten slaan hun diensten aan.

PayPal bitcoin wallet 

Via de nieuwe mobiele app kunnen gebruikers bitcoin en andere munten aan – en verkopen, maar ook in bewaring houden. De beursgenoteerde firma omschrijft het zelf als een ‘superapp’.

PayPal introduceert namelijk ook een renteproduct en gebruikers kunnen onderling met elkaar chatten via de app.

De aankondiging laat eens te meer zien dat de onderneming wat betreft cryptomunten in de vijfde versnelling zit. Dat komt vooral om PayPal merkt dat ‘crypto-klanten’ hun app tot twee keer toe actiever gebruiken. Kortom: ze boren een nieuwe gebruikersmarkt aan van vooral jonge mensen onder de 30 jaar.

In haar beleid zetten ze ook stapjes. Recent heeft PayPal bitcoin transacties naar haar eigen wallet toegelaten.

Je kunt dus ook bitcoin uitsturen naar een externe hardware wallet. Het was een terugkerend kritiekpunt sinds ze in oktober 2020 bitcoin aanbieden aan hun klanten. Ook is de kooplimiet voor klanten naar boven bijgesteld: $100.000 in plaats van $20.000 per week.

Daarmee appelleert het bedrijf ook aan het zakelijk segment die iets meer in de melk te brokkelen heeft.

11,4 miljoen nieuwe klanten

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat PayPal we in de maanden april, mei en juni maar liefst 11,4 miljoen klanten heeft bijgekregen. Het eerste kwartaal waren dat er echter 23,3 miljoen nieuwe klanten.

De inkomsten logen er ook niet om: een bruto omzet van 5,8 miljard dollar de afgelopen drie maanden. Een deel van deze opbrengsten is toe te schrijven aan de cryptomunten die PayPal vasthoudt.

Helaas geeft men daarover geen details prijs. Zo weten we niet precies hoeveel bitcoin PayPal laat bewaren. Bij licentie zijn ze verplicht om bitcoin vast te houden als men deze verkoopt.

Verder ziet men bij dochterbedrijf Venmo ook een sterk groeiende interesse in bitcoin en andere munten. Met Venmo bereikt men meer de millennials. Ook de integratie van centrale bankmunten behoort nog tot de toekomstige scope.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...