PayPal verhoogt kooplimiet voor Bitcoin naar $100.000 per week

Het lijkt erop dat bitcoin populair is bij PayPal, want de grote betalingsprovider heeft aangekondigd de wekelijkse limieten te verhogen naar $100.000 per klant. In de aankondiging valt te lezen dat bepaalde klanten in de Verenigde Staten hun limieten hebben zien veranderen van $20.000 naar $100.000 per week.

Het idee van het bedrijf achter deze move is om klanten “meer keuze en flexibiliteit te geven in het kopen van cryptocurrency,” zo valt te lezen in de aankondiging. Wat uiteraard goed nieuws is voor zowel PayPal-gebruikers als bitcoin hodlers.

Bitcoin avontuur PayPal succesvol

Tot nu toe is het bitcoin-avontuur van PayPal meer dan succesvol. De betalingsprovider is in oktober 2020 gestart met het verkopen van cryptocurrency’s voor klanten in de Verenigde Staten en lijkt geen gas terug te nemen. Eerder liet het bedrijf via de CEO al weten dat het een stuk meer omzet binnenhaalt via deze industrie dan in eerste instantie werd verwacht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oorspronkelijk was het mogelijk om tot $10.000 aan bitcoin te kopen via PayPal, maar al redelijk snel werd deze limiet verhoogd naar $20.000 per week. Waar het in eerste instantie alleen maar mogelijk was te kopen en verkopen is het plan voor de lange termijn om bitcoin volledig te integreren in het betaalnetwerk.

PayPal heeft meer dan 26 miljoen retailers die van hun dienstverlening gebruikmaken, wat voor een enorme boost van de adoptie van bitcoin kan zorgen. Sowieso is het interessant om de grote betalingsproviders op dit vlak in de gaten te houden. Visa is bijvoorbeeld met eenzelfde integratie van bitcoin bezig.

Het idee van Visa is om mensen met bitcoin te laten betalen, zonder dat de ontvangende partij doorheeft dat bitcoin als het betaalmiddel fungeert. Binnen het netwerk moet alles op de achtergrond tegen elkaar worden uitgewisseld. Wat een prachtige manier is voor bitcoin om te schalen.

Volume van $200 miljoen verwacht

Dat PayPal grote verwachtingen heeft van bitcoin blijkt ook wel uit de woorden van CEO Dan Schulman. Eerder gaf deze ondernemer namelijk aan dat PayPal verwacht de komende maanden voor $200 miljoen aan handelsvolume te draaien op het platform. Waarvan het meerendeel waarschijnlijk wordt ingenomen door bitcoin.

Volgens de website Statista heeft PayPal grofweg 392 miljoen actieve gebruikers gehad in het afgelopen kwartaal. Wat een enorme hoeveelheid mensen zijn die via het platform in potentie bij bitcoin kunnen uitkomen. Zeker als je bedenkt dat er momenteel naar schatting ongeveer 100 miljoen bitcoiners zijn.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je bitcoin van PayPal af te halen, maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat dit mogelijk wordt. Op dit moment maakt het echter nog gebruik van Paxos dat alles achter de schermen regelt voor de betalingsgigant.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....