Kleine bitcoin bezitters kopen in na FTX-crash

Kleine bitcoin bezitters kopen in na FTX-crash

Kleine bitcoinbezitters hebben flink ingekocht na het ineenstorten van cryptobeurs en de daaruit volgende angst in de markt. Dat blijkt uit gegevens van dataprovider Glassnode.

Kleine bitcoinbezitters

In on-chain taal gaat het dan over 'shrimps' en 'crabs', wallets waarin respectievelijk 0 tot 1 btc en 1 tot 10 btc in zit. Deze accumulatie piekt zelfs naar hoogten die eerder waarneembaar waren tijdens de afgelopen bullcycli (eind 2020 en eind 2017).

Opvallend is dat dit gedrag zich voordoet in duidelijk een bearcyclus met een bitcoin prijs die bijna 80% onder de laatste all-time high handelt.

Naast hardnekkig hodlbedrag is er geen andere reden te noemen dat dit sparen onverminderd doorgaat, want een bullish nieuwsevent is er afgelopen weken niet geweest.

Sinds het FTX-drama enkele weken geleden, heeft deze categorie 96.200 bitcoin gekocht. Deze groep heeft nu 1,21 bitcoin, oftewel van 6,3% van het aanbod in circulatie in handen.

Ook de 'krabben' laten zich gelden in deze 'angstige' tijden. Zij plusten 191.600 bitcoin ingeslagen de afgelopen 30 dagen, waarmee hun accumulatiepiek van juli 2022 is doorbroken.

Grotere entiteiten zoals whales (1.000 btc of meer) hebben juist wat verkocht en laten de afgelopen 30 dagen een min zien van 6.500 bitcoin die zij naar beurzen sturen. Relatief gezien een klein aantal btc omdat de whale-groep goed is voor 6,3 miljoen bitcoin.

Dat er een accumulatietrend is onder bitcoiners, is ook niet verrassend. De verdamping van FTX heeft een deuk geslagen in het vertrouwen in centrale beurzen. Dat leidt ertoe dat ook bitcoiners nog meer zelf willen opslaan en het niet op een beurs willen laten staan.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan