Kleine vissen blijven bitcoin sparen in onzekere macrotijden

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Een van de on-chainpatronen die opvallend is, is dat kleinere entiteiten beetjes bitcoin blijven sparen.

Het Twitter-account ecoinometrics brengt in kaart dat 'kleine vissen' eenheden bitcoin (satoshi's) aan het 'stacken' zijn. Dat is een bitcoin uitdrukking voor sparen.

Het betreft een meer dan gemiddelde groei van adressen waarop 1 bitcoin of minder staat, getuige het donkere oranje blokje rechtsonder in de onderstaande tweet.

Het kan één van de verklaringen zijn waarom de prijs de $45.000 getest heeft deze week.

Ecoinometrics maakt als bron gebruik van Coinmetrics. Deze data is te controleren via data van Glassnode, een andere on-chain onderzoeker.

We zien ook bij Glassnode een stijgende trend in het aantal adressen met 1 bitcoin of minder. Momenteel zijn er 819.000 adressen met 1 bitcoin of minder.

Drie maanden geleden waren dit nog 803.000 adressen.

Kleine vissen blijven bitcoin sparen in onzekere macrotijden
Aantal adressen met 1 bitcoin of minder afgelopen 3 maanden, bron: Glassnode

Er is géén sprake van een record. Daarvan was sprake iets meer dan één jaar geleden.Op 20 februari 2021 was er sprake van ruim 830.000 adressen met 1 bitcoin of minder.

Kleine vissen blijven bitcoin sparen in onzekere macrotijden
Aantal adressen met 1 bitcoin of minder afgelopen 24 maanden, bron: Glassnode

Analist Lex Moskovski maakt ook melding van zogenaamde accumulatie-adressen die in aantal blijven toenemen. Dat zijn adressen waarvan bekend is dat ze historisch gezien bitcoin blijven sparen en niet zo snel verkopen.

Volgens de Glassnode logica gaan er achter adressen die vijf maanden of meer hun btc vasthouden, lange investeerders schuil.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...