Kleine whales voorkomen totale capitulatie bitcoin koers

Bitcoin staat nog altijd op de nominatie om een totale koerscapitulatie te ondergaan, maar om dat te laten gebeuren moeten volgens de data meer whales besluiten om hun bitcoin-zakken te legen. In één van de dagelijkse updates op CryptoQuant schrijft het on-chain analysebedrijf over deze situatie op de bitcoin blockchain.

Kleine whales kunnen capitulatie veroorzaken

Binh Dang, een analist van CryptoQuant, constateert dat verschillende soorten whales sinds april hun verkoopvolume hebben verhoogd. Vooral de grotere whales lijken al te zijn begonnen aan een zogenaamde “distributie” van hun bitcoin. CryptoQuant kwalificeert een whale als “groter” als deze een kapitaal van 1 miljoen dollar of meer heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Als de kleine whales en het retail-publiek opgeven, dan denk ik dat we een absolute capitulatie zullen zien. Ik houd ook eventuele positieve ontwikkelingen omtrent de grotere whales in de gaten”, aldus Binh Dang.

In tegenstelling tot de grote whales zien we bij holders met 10.000 tot 100.000 dollar en 1.000 tot 10.000 dollar aan bitcoin totaal geen tekenen van capitulatie. “De grootste whales blijven wat verkopen. De kleinere en het retail-publiek zitten echter in de defensieve-modus”, aldus Julio Moreno, de lead on-chain analist van CryptoQuant in de comments.

Glassnode ziet ook daling van aantal whales

Niet alleen bij CryptoQuant is opgevallen dat het aantal grote whales stevig afneemt. Ook bij de concurrentie van Glassnode is dat duidelijk terug te zien in de cijfers. Wat whales precies beweegt om hun bitcoin op dit moment te verkopen is onduidelijk.

Kleine whales voorkomen totale capitulatie bitcoin koers

Wellicht hebben ze het idee om tijdens een totale capitulatie van de markt meer bitcoin terug te kunnen kopen, maar het is ook mogelijk dat deze entiteiten nooit overtuigd waren van de toegevoegde waarde van bitcoin. De tijd zal het ons leren.

Op dit moment ligt het aantal whales op het laagste punt sinds juli 2020. Interessant is dat ze vooral tijdens het starten van de bullmarkt flink hebben ingekocht, wat vreemd is, aangezien dat betekent dat ze nu met verlies of break-even weer hun bitcoin van de hand doen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....