Mysterieuze bitcoin whale koopt in 7 dagen voor $71 miljoen aan bitcoin

De op twee na grootste bitcoin whale ter wereld blijft profiteren van de kwakkelende koers en heeft ook deze week weer een aantal bitcoin uit de markt gehaald. Volgens de informatie van BitInfoCharts is deze whale de grootste wallet die niet aan een exchange of bedrijf toebehoort.

In zeven dagen tijd kocht de whale in kwestie voor 71 miljoen dollar extra aan bitcoin in. Daarmee slokte het 1.800 bitcoin op uit de markt, waarmee het totaal in deze wallet op 125.552 bitcoin uitkomt. Goed voor een waarde van ongeveer 5 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hongerige whale

De maand april stond voor deze whale in het teken van bitcoin, want ook vorige week slokte deze indrukwekkende wallet 2.822 bitcoin op in ruil voor 117 miljoen dollar

De gegevens van BitInfoCharts leren ons dat de wallet regelmatig honderden bitcoin opkoopt en soms rond de 1.500 bitcoin naar wallets stuurt die gerelateerd zijn aan het Amerikaanse Coinbase.

Gedurende 2022 is de whale zeer actief geweest in vergelijking een voor de wallet relatief rustig vierde kwartaal van 2021. Analist Benjamin Cowen observeert dat de whale vooral in bepaalde prijsranges inkoopt.

“Je kunt zien dat de whale vooral inkoopt rond het niveau van 40.000 dollar. De reden hiervoor is interessant, omdat de whale niet lang geleden nog besloot om een deel van zijn of haar bitcoin van de hand te doen”, aldus Cowen over het gedrag van de whale.

Swing traden op het hoogste niveau

Het lijkt erop dat de whale heel strategisch te werk gaat en probeert op de golven van de bitcoin koers te reageren met in- en verkoopacties. Waarschijnlijk heeft deze grote vis bepaalde ranges geïdentificeerd om zijn of haar orders in te schieten.

Tijdens de all-time high van afgelopen november heeft de whale in kwestie bijvoorbeeld 1.500 bitcoin verkocht, hetgeen achteraf gezien een goede beslissing is geweest. Nu is het indrukwekkende beest in de bitcoin-zee dus weer aan een koopdrift begonnen.

Het wordt dan ook interessant om te zien wat de koers de komende weken gaat doen en of deze whale met het inkoopgedrag aan de goede kant van de streep zit. De macro-economische storm die momenteel boven de markt hangt heeft volgens vele analisten immers de potentie om de koers verder naar beneden te drukken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....