Klokkenluider Snowden legt uit waarom hij een bitcoiner is

De beroemde privacy-activist en klokkenluider Edward Snowden heeft zich uitgesproken tegen de idioterie van altcoins en Dogecoin en Shiba Inu in het bijzonder.

Volgens de 38-jarige cybersecurity expert brengen dit soort projecten veel mensen in de war en is het een afleiding voor waar het echt om gaat. Snowden ziet dat veel mensen onterecht geloven dat munten als deze een valide investering zijn en op die manier veel geld kunnen verliezen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ik heb geen gevoel voor humor

Snowden geeft wel toe dat hij überhaupt nooit een fan geweest is van "dog money" omdat hij volgens zichzelf geen gevoel voor humor heeft.

Als je daadwerkelijk gelooft in de capaciteit van bitcoin om de wereld op een positieve manier te veranderen, dan is ieder project wat dat proces vertraagt in principe immoreel. Zeker als de motivatie puur en alleen draait om het verdienen van geld.

Het is bizar om te bedenken dat er tegenwoordig mensen zijn die hun volledige vermogen in meme-projecten hebben zitten en daadwerkelijk het geloof hebben dat ze daarmee naar de maan gaan. Dat gaat aan alles voorbij wat Satoshi ooit met bitcoin bedoeld heeft.

Snowden geeft af op de rijke venture capitalists

Behalve zijn kritiek op Dogecoin en Shiba Inu, richt Snowden ook zijn aandacht op de vele venture capitalists in de "crypto-space" die allerlei projecten promoten met als enige doel om uiteindelijk hun eigen portemonnee verder te vullen.

De privacy-activist geeft aan dat er een stam van rijke venture capitalists is die doen alsof ze je een dienst bewijzen door je te waarschuwen voor bitcoin, terwijl ze zelf enorme gecentraliseerde troep hypen. Waar ze dan ook toevallig een groot aandeel in hebben.

"Als je ooit rijk wordt, wees dan niet zo'n persoon. Als je zo'n persoon bent, verander," aldus Snowden in niet mis te verstane woorden. Het is duidelijk dat Snowden ziet dat het allemaal om bitcoin draait.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....