Goedemorgen Bitcoin: koers maakte diepe duik richting $60.000
Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.
Bitcoin koers daalt hard en komt onder de $61.000 terecht
De bitcoin koers is vandaag onder de 61.000 dollar gekomen en lijkt in grote problemen te zitten. Volgens de meeste analisten is er echter niets aan de hand en is er sprake van een normale pre-halving correctie voor de digitale munt. Vanaf de all-time high van 73.738 dollar is bitcoin met 15 procent gedaald
In een publicatie van 19 maart op Twitter schrijft Charles Edwards, een bekende bitcoin-influencer en fondsbeheerder, dat het “normaal” is om veel volatiliteit te zien in de maanden rond de halving. Volgens Edwards zijn de 12 maanden na de halving meestal de beste periode voor investeerders wat betreft de verhouding tussen risico en rendement.
Ethereum Foundation Onderworpen aan Onderzoek: Nieuwe Juridische Uitdagingen
De Ethereum Foundation, de belangrijkste groep achter het Ethereum-netwerk, staat momenteel onder onderzoek door een niet gespecificeerde staatsautoriteit. De details en focus van dit onderzoek zijn momenteel nog onbekend. De situatie roept vragen op over de wettelijke status en regulering van de Ethereum blockchain en zijn native token, Ether. Dat meldt de instantie op hun GitHub.
De juridische classificatie van Ether is een centraal punt in de discussie, vooral nadat Ethereum is overgegaan op een proof-of-stake mechanisme. Dat komt er op neer dat je de tokens voor je kunt ‘laten werken’ op het netwerk. Momenteel zijn zo’n 25% van de tokens ‘actief’ in de vorm van staking.
BlackRock start fonds van $100 miljoen op Ethereum
Het grote BlackRock stuurt 100 miljoen dollar naar de Ethereum blockchain om een nieuw digitaal fonds te starten. BlackRock begint het fonds in samenwerking met Securitize en het doel is om “real-word assets” te tokeniseren en beter toegankelijk te maken voor de markt.
We spreken van Real World Assets als het gaat om bijvoorbeeld kunstobjecten, vastgoed of andere zaken die zich in de fysieke wereld bevinden. De tokens moeten dan het eigendom van die assets vertegenwoordigen. In theorie moet dat de verhandelbaarheid ten goede komen.
Maar dit brengt natuurlijk ook gevaren met zich mee. Als je het eigendom van een huis of kunstobject kunt overnemen door het bezitten van een token, hoe zit dat dan met diefstal?
“OM beschuldigt Tornado Cash ontwikkelaar van witwassen 1,2 miljard dollar”
Tornado Cash-ontwikkelaar Alexey Pertsev wordt door de Nederlandse autoriteiten beschuldigd van het witwassen van 1,2 miljard dollar aan cryptogeld. Dat bericht Coindesk die de aanklacht van het Openbaar Ministerie heeft kunnen inzien voorafgaand aan de rechtszaak die 26 maart gepland staat.
In de aanklacht is te lezen dat Pertsev tussen 9 juli 2019 en 10 augustus 2022, “Nederland en/of in Rusland en/of de Verenigde Staten en/of in Dubai, alleen of gezamenlijk er “een gewoonte van maakte om te witwassen.”
Tornado Cash-ontwikkelaars Roman Storm en Roman Semenov zijn ook beschuldigd van witwassen en het overtreden van sancties in de VS. De beschuldigingen in de Nederlandse aanklacht tegen Pertsev sluiten aan bij de aantijgingen waarmee Storm en Semenov in de VS zijn geconfronteerd. Storm zegt onschuldig te zijn, terwijl Semenov nog voortvluchtig is.