Koers van Bitcoin daalt na ‘Elon Musk pump’, hoe staat het ervoor?

847 totale weergaven

De bitcoin koers heeft het moeilijk na de kortstondige Elon Musk pump van deze week. Ook verzwakte on-chain indicatoren laten zien dat voorzichtigheid geboden is.

Het bitcoin handelsvolume loopt terug

Een zorgwekkende trend op de korte termijn is dat het volume in samenloop met de prijs stevig is teruggevallen. Los van de “Elon pump” waarbij het volume kortstondig door het dak ging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De neerwaartse trend in het handelsvolume is een goede verklaring van de moeite die bitcoin heeft sinds het bereiken van de $42.000. Vrijdag pompte Elon Musk eigenhandig de koers op naar $38.461 op Binance, maar lang hielden we het daar niet vol.

Verschillende on-chain analisten waarschuwden al langer dat het momentum van bitcoin afnam. Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, wees bijvoorbeeld op de hoge verkoopdruk van bitcoin miners als een teken van zwakte op de korte termijn.

Wat moeten we in de gaten houden?

Traders en technische analisten houden met argusogen de reactie van bitcoin in de range van $34.500 tot $35.000 in de gaten.

Als bitcoin met kracht uitbreekt, momentum kan pakken en een hoog volume laat zien dan is het mogelijk om de trend op korte termijn in het voordeel van de bulls te beslechten. Maar als bitcoin moeite blijkt het hebben met de weerstand op $34.500 dan moeten we verder omlaag gaan kijken.

Andere signalen dat bitcoin het nog weleens lastig kan krijgen de komende tijd zijn de Crypto Fear and Greed index en de zoekopdrachten op Google. De Fear and Greed index staat nog steeds op “extreme greed” wat over het algemeen niet heel bullish is en de zoekopdrachten op Google zijn sinds het begin van dit jaar met 50% gedaald.

Lees meer over:
koers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....