Komen miljoenen nieuwe klanten naar bitcoin toe?

Drie grootmachten uit de financiële wereld hebben een cryptobeurs gelanceerd. Het gaat om een exchange van Charles Schwab, Fidelity Digital Assets en Citadel Securities. Men kan er terecht voor de handel in vier cryptovaluta.

Bitcoinbeurs

Het heeft de naam EDX Markets. Het is een “non-custodial” beurs waarvan de plannen voor het eerst in september naar buiten kwamen. Paradigm, Sequoia Capital en Virtu Financial behoren tot early backers.

De beurs is non-custodial om “belangenverstrengeling te voorkomen”, zo valt te lezen in het persbericht.

Op EDX kun je bitcoin kopen en verkopen, net als ether, litecoin en bcash. Dit viertal valt vooralsnog buiten alle rechtszaken die de SEC aanspande tegen Binance en Coinbase, waarmee ze niet gemarkeerd zijn als ongeregistreerde effecten.

EDX streeft er naar om “te voldoen aan de behoeften van de grootste en meest geavanceerde financiële instellingen van de wereld”. In deze groep is er veel onzekerheid overgebleven nadat beurzen zoals FTX omvielen.

Omdat EDX non-custodial is (en dus geen klantenfondsen beheert) brengt het in wezen slechts een netwerk van bedrijven bij elkaar die transacties met cryptovaluta en fiatgeld kunnen afwikkelen. Ook wil het een clearinghouse starten om de settlements nog meer te vergemakkelijken.

Het bedrijf maakt bekend dat het succesvol een tweede financieringsronde achter de rug heeft met nieuwe investeerders, waaronder de optiebeurs Miami International Holdings en handelsfirma’s DV Trading, GTS, GSR en Hudson River Trading.

Het nieuws volgt op de plannen dat BlackRock een eigen bitcoin ETF in de Amerikaanse markt wil zetten en Deutsche Bank die cryptocustody wil aanbieden. De financiële reuzen lijken zich voor te bereiden op een nieuwe bullmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws