Komende dagen komt er 16.000 bitcoin ‘los’ uit fonds Grayscale

Er staat een interessante tijd voor de boeg. Er komen namelijk veel Bitcoin op de markt uit het fonds van Grayscale. Gaat dit voor volatiliteit zorgen?

Bitcoin bij Grayscale

Verschillende Bitcoin twitteraars hebben het over hetzelfde moment: een cash-out datum van de bitcoin die in het Trust van Grayscale staat. Het fonds van het bedrijf van Barry Silbert gooide tussen november en januari hoge ogen door enorm veel bitcoin uit de markt te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hierbij zat er een interessante voorwaarde: de bitcoin zouden zes maanden op slot gezet worden. Een snelle blik naar de kalender laat zien dat we inmiddels alweer een half jaar verder zijn. In totaal heeft GBTC nu $24 miljard onder beheer.

De aandelen van het fonds worden echter met korting te koop aangeboden. Er is een zogenoemde negatieve premium vergeleken met de spotprijs van bitcoin.

De bitcoin in het fonds zijn echter niet altijd beschikbaar om met arbitrage te verhandelen. Het trust heeft periodieke closures.

Als je naar de website van Grayscale gaat krijg je hier ook een melding van: Private Placement Currently Unavailable. Er staat echter tegelijkertijd een flinke negatieve premie op de bitcoin uit het fonds.

Komende dagen komt er 16.000 bitcoin 'los' uit fonds Grayscale

Volatiliteit

Als de bitcoin aandelen (die al maanden opgesloten zitten) worden 'losgelaten' onder de spotprijs, zou dat de dynamiek in de markt kunnen veranderen. Het betekent dus dat de investeerders kunnen uitcashen (afhankelijk wanneer ze de aankoop hebben gedaan).

De combinatie van de negatieve premie en een groot aantal bitcoin dat los komt, zou wel eens voor veel volatiliteit kunnen zorgen, zo stellen analisten. Vooralsnog zijn alle ogen gericht op 19 juli, als er 16.000 BTC ter waarde van $627 miljoen zal vrijkomen.

Daarna lijkt de weg vrij, zonder verkoopdruk vanuit het kamp-Grayscale. Dat is te zien op de Bybt, een website die alles rondom het fonds van Grayscale in de gaten houdt.

Komende dagen komt er 16.000 bitcoin 'los' uit fonds Grayscale


Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Grayscale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...