Goedemorgen Bitcoin: ontwikkelingsbank schiet El Salvador te hulp

Goedemorgen! Begin de dag met een bitcoinontbijt. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Miljardair Paul Tudor Jones wil 5% van portfolio in Bitcoin aanhouden

De Amerikaanse miljardair en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones ziet het wel zitten met Bitcoin. In een interview met CNBC vertelt hij dat hij Bitcoin als een geweldige diversificatie van portfolio ziet. En dan niet als een minuscuul onderdeel van zijn investeringen, maar tot wel 5%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is aanzienlijk meer dan de uitspraken die de investeerder een paar maanden geleden noemde. Eerst had hij het nog over 1%, wat hij later verdubbelde tot 2%. Gisteren deed hij er weer een schepje bovenop: 5%.

Ontwikkelingsbank wil El Salvador helpen met Bitcoin als nationale valuta

De Central American Bank for Economic Integration (CABEI) biedt de helpende hand aan El Salvador voor de implementatie van bitcoin als wettigbetaalmiddel. Dat vertelt Dante Mossi, Executive President van de bank, in een persconferentie.

De bankier voegt daar aan toe dat het Ministerie van Financiën en de centrale bank uit El Salvador een team samen mogen stellen om mee aan de slag te gaan.

De CABEI is een internationale multilaterale financiële instelling voor ontwikkeling. De bank richt zich op Centraal-Amerika en heeft als doel de economische ontwikkelingen in de landen te stimuleren.

Er zit 1.500 Bitcoin in het Lightning Netwerk, een nieuw record

Het Lightning Netwerk bereikt een mooie mijlpaal. In totaal zit er namelijk 1.500 bitcoin (BTC) opgesloten in de duizenden (publieke) betaalkanalen. Een nieuw record!

Sinds de allereerste transactie via Lightning in 2018, is het netwerk enorm in omvang gegroeid. In totaal zit er nu meer dan 1.500 BTC opgesloten in betaalkanalen. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $60 miljoen.

De nieuwste Hup Bitcoin!

Luister ook naar de nieuwste aflevering van Hup Bitcoin, waarin we de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen dagen bespreken. Onder meer een 'verbod' in Nederland, het IMF en fondsen in Canada komen aan bod.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin