MicroStrategy wil $1 miljard ophalen en mogelijk meer bitcoin kopen

Michael Saylor van MicroStrategy weet van geen ophouden. Op de dag dat de derde obligatie-uitgifte is afgerond, komt MicroStrategy alweer met een nieuwe aankondiging. Het is deze keer een nieuwe aandelenuitgifte om in totaal 1 miljard dollar aan vers geld op te halen in de markt.

Hoogstwaarschijnlijk bedoeld om onder andere meer bitcoin te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy

Het bedrijf heeft al 92.079 bitcoin op de balans, omgerekend 3,7 miljard dollar. Door middel van de eerder genoemde derde obligatie-emissie gaat men nog voor 488 miljoen dollar (na aftrek van kosten) aan bitcoin kopen. Dat moet nog gebeuren voor zover bekend.

En nu is er alweer een nieuwe aankondiging om 1 miljard dollar extra op te halen onder aandeelhouders en andere geïnteresseerde beleggers. Details van het aanbod zijn terug te lezen in dit zogenaamde S3-document, gedeponeerd bij de Securities & Exchange Commission.

Daarin maakt de dienstverlener van clouddiensten dus kenbaar wat de bedoeling is met deze uitgifte, dat zijn we wettelijk als beursgenoteerd bedrijf ook verplicht. Daarin staat vrij vertaald:

'We willen dit geld gaan gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief het kopen van bitcoin. We hebben nog niet bedoeld welk deel van het geld naar welk investeringsdoel gaat'.

Saylor ziet de fase aangebroken dat bedrijven, institutionele beleggers én landen bitcoin steeds meer omarmen, zo legt hij uit in deze video.

'Het komende decennium vindt deze nieuwe adoptiefase plaats.'

The Block heeft mooi in kaart gebracht op welke momenten er is aangekocht en tegen welke prijs.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
MicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...