Komst Ethereum ETF hangt af van 5 personen binnen de SEC

5007 totale weergaven
SEC ethereum ETF's

Er gaan geruchten dat het de stem van Gary Gensler was die de Spot Bitcoin ETFs in januari groen licht gaven voor de lancering. Dezelfde groep van vijf commissarissen van de Securities and Exchange Commission (SEC) stemt deze week over de Ethereum ETFs. Wat dat betreft zou er deze week dus geschiedenis geschreven kunnen worden met een tweede soor Spot Crypto ETF in Amerika.

Spannende stemming voor Bitcoin

In januari was het nog behoorlijk spannend voor Bitcoin. Hester Pierce en Mark Uyeda zijn twee commissarissen die pro-Bitcoin zijn binnen de SEC, terwijl Caroline Crenshaw en Jaime Lizárraga tegen waren.

Uiteindelijk kwam de doorslaggevende stem dus blijkbaar van SEC-voorzitter Gary Gensler.

Waarschijnlijk was hij de laatste die een beslissing nam over de Spot Bitcoin ETFs. Deze week moeten de vijf commissarissen opnieuw stemmen, maar dan over de Ethereum ETF van VanEck. Daarvoor staat de deadline namelijk op 23 mei.

Komt er een Spot Ethereum ETF?

Volgens ETF-expert Eric Balchunas is er een kans van slechts 25% dat de Ethereum ETFs er deze maand nog doorheen komen. Wat dat betreft is hij behoorlijk pessimistisch, maar een kans van 1 op 4 is alsnog prima natuurlijk.

Uiteindelijk zullen de Ethereum ETFs er toch wel komen in de Verenigde Staten. Dat lijkt een kwestie van tijd. In Hong Kong zijn ze bijvoorbeeld al op de markt gebracht. Daar hebben ze blijkbaar haast en willen ze wat terrein winnen op de Verenigde Staten wat betreft de cryptosector.

In Amerika lanceerden de Spot Bitcoin ETFs nu eenmaal eerder. Wat dat betreft lijkt Amerika eerst voor de meest serieuze asset te kiezen, terwijl ze in Hong Kong wat meer met hagel schieten.

Craig Salm gelooft niet in de verhalen van Balchunas en denkt dat we op korte termijn alsnog een Ethereum ETF krijgen. Het “gebrek aan gesprek” tussen de SEC en de potentiële uitgevers is volgens Salm het gevolg van het feit dat met de Spot Bitcoin ETFs al een hoop is uitgekristalliseerd.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....