Koninklijke familie Dubai sluit deal voor bitcoin transacties in VAE

CoinCorner is een wereldwijde leider op het gebied van bitcoin en het Lightning Netwerk. Vandaag is bekend geworden dat zij een samenwerking gestart zijn met het Seed Group van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum om bitcoin transacties te faciliteren in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Optimistische CEO

De CEO van Seed Group en het familie-fonds van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum is positief over de potentie van bitcoin. “Los van de individuen, zijn een groot aantal bedrijven klaar om bitcoin te omarmen als wettig betaalmiddel voor toekomstige transacties”, zo spreekt CEO Hisham Al Gurg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De VAE wil een op groei gerichte omgeving bieden aan fintech-bedrijven om een ecosysteem voor digitaal geld te creëren. Bedrijven die handelen in bitcoin hebben veel potentieel in de digitale economie van de Emiraten. Seed Group gaat CoinCorner helpen om hun operaties in de Emiraten en het Midden-Oosten in het algemeen uit te breiden.

Dit wil het doen door de producten en diensten van CoinCorner te promoten, met als doel om belangrijke bestuurders van bedrijven en overheden te bereiken.

CoinCorner focust zich in eerste instantie op het bouwen van een gebruiksvriendelijk platform waar inwoners van de Emiraten bitcoin kunnen kopen, verkopen, versturen, ontvangen en opslaan. Daarnaast is er een plan om lokale bedrijven de mogelijkheid te geven om in bitcoin te handelen.

“Bitcoin transacties ‘nieuwe normaal’ in VAE”

CoinCorner CEO Danny Scott is zoals verwacht in zijn nopjes met de samenwerking met Seed Group. “Het is ons doel om bitcoin transacties het ‘nieuwe normaal’ te maken in de Verenigde Arabische Emiraten met behulp van onze unieke oplossingen, waarmee we onmiddellijke en frictieloze betalingen kunnen faciliteren”, aldus Scott over de samenwerking.

De samenwerking geeft CoinCorner toegang to één van de snelst groeiende economieën ter wereld en geeft ze ook de mogelijkheid om klanten in het Midden-Oosten, Afrika en Azië te benaderen.

Dat er in de VAE grote interesse is in bitcoin blijkt wel uit de groei van de markt. Over het financiële jaar van 2020-2021 is de markt in de VAE namelijk met 1.500 procent gegroeid. Op het moment van schrijven kan de VAE bogen op een transactievolume van 26 miljard dollar in bitcoin en andere crypto.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....