Bitcoin recordprijs niet voor iedereen goed nieuws, $407 miljoen aan shorts geliquideerd

De bitcoin (BTC) koers brak vandaag de grens van $60.000, reden voor een klein feestje voor mening bitcoiner. Niet iedereen profiteert echter van deze mooie stijgingen. Zo'n 4 uur na de plotselinge grote stijging werd er voor $407 miljoen aan shorts geliquideerd op de grootste beurzen.

Bitcoin shorts

Met bitcoin futures kun je speculeren op de toekomstige bitcoinprijs. Als je een short positie inneemt dan anticipeer je op een daling van BTC. Wanneer de koers de andere kant op schiet en naar nieuwe recordhoogtes gaat dan moeten veel mensen hun shortpositie sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige prijs is op het moment van schrijven 18,835.82USD. De koers van BTC is al maanden aan het knallen, dat maakt het speculeren op de prijs aantrekkelijk maar ook gevaarlijk. Een plotselinge daling of stijging kan je een hoop geld kosten.

In onderstaande afbeelding zie je het totale aan liquidaties bij de grootste beurzen.

Bitcoin recordprijs niet voor iedereen goed nieuws, $407 miljoen aan shorts geliquideerd

Bitcoin futures

De interesse in bitcoin groeit en dat geldt ook voor financiële producten rondom de munt. Beurzen als Huobi, Binance en Bitmex verdienen erg veel geld met het faciliteren van deze handel. Mede daarom proberen andere partijen hier ook tussen te komen.

Een voorbeeld daarvan is Goldman Sachs, de zakenbank blies recentelijk de handel in bitcoin nieuw leven in. De bank besloot eerder hun handelsdesk voor BTC te sluiten, maar door de groeiende interesse en groeiende markt tonen ze weer interesse.

Deze trend zie je ook in andere categorieën. De Amerikaanse assetmanager WisdomTree vraagt toestemming voor een exchange-traded fund. In andere landen, zoals Canada, zijn de eerste bitcoin ETF's inmiddels gelanceerd.

Kortom: de interesse groeit en dus groeit ook het aantal aanbieders.

BTC opnemen

Een leuke statistiek: steeds meer mensen halen hun bitcoin weg. Tijdens de recente stijging was er een piek voor bitcoin opnames bij beurzen. Ondanks de constant stijgende prijs lijken weinig bitcoiners geneigd hun positie te verkopen.

Lees meer over:
bitcoin futures

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...