Korea gaat medewerkers strenger controleren op crypto investeringen

Nadat verschillende overheden de laatste tijd hun beleid rondom Bitcoin en crypto hebben aangescherpt of zelfs hebben proberen te verbieden is het nu de beurt aan Korea.Zo

Zo wil de hoofd van de Korean Financial Service Commission (FSC) Eun Sung-soo van iedere medewerker weten of ze Bitcoin of crypto bezitten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De medewerkers die dit moeten doen vallen onder de afdeling die gaan over digitale munten, technologische ontwikkelingen, verantwoordelijk voor het bedenken van wetten rondom crypto en toezichthouders van crypto handelsplatformen.

Een journalist van de Korea Times merkte op dat bestuursleden die werken op de crypto afdeling minder worden gereguleerd dan andere werknemers. Er wordt van alle werknemers verwacht dat ze hun investeringen bekendmaken bij de voorzitter. Dit om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de informatie die de medewerkers bezitten.

Korea Times journalist Lee Kyung-min merkte op dat hier niet heel streng op werd gehandhaafd: “Deze maatregelen zijn niet bindend en de straffen zijn licht.”

De voorzitter van de FSC heeft zich laatst al negatief uitgesproken tegenover de crypto community in Zuid-Korea. “Volwassenen zijn verantwoordelijk voor de jonge generatie om niet te risicovol te beleggen. Door de volatiliteit in de prijzen van crypto is het te risicovol.”

Hier werd door het publiek fel op gereageerd, zo is er een petitie waarin staat dat de voorzitter zijn positie op opgeven door de opmerking al 130 duizend keer ondertekend. Zuid Korea heeft de laatste tijd zijn regulaties rondom crypto versterkt. Laatst is bijvoorbeeld een wet doorgevoerd waardoor kleine exchanges nu vergunningen moeten aanvragen en verplicht zijn strenge identificaties bij hun klanten te doen.

Voor het niet naleven van de regulaties dreigt de FSC met maar liefst 5 jaar gevangenisstraf.

Als laatste heeft de minister van Financiën in Februari een controversiële wet doorgevoerd waarin staat er vanaf 1 januari 2022 een belasting van 20% op crypto winsten wordt geheven.

Lees meer over:
regulatieZuid-Korea