Koreaanse politie neemt $183 miljoen aan crypto in beslag van belastingontduikers

1073 totale weergaven

De Zuid-Koreaanse politie heeft $183 miljoen in beslag genomen van belastingontduikers. Het grootste gedeelte van dit bedrag komt van cryptocurrency’s.

Het was een grote operatie in 17 verschillende steden in 2 jaar tijd. Individuen en bedrijven werden de afgelopen 2 jaar gepakt nadat ze niet voldeden aan de belastingregels.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens lokale media kwam de grootste vangst uit de provincie Gyeonggi. Met meer dan $37 miljoen aan inbeslagnames. Een van de grootste ‘slachtoffers’ werd financieel flink geraakt. Er werd $8,5 miljoen aan cryptocurrency ingenomen bij een inwoner van Seoul. Het grootste gedeelte van dit fortuin bestond uit bitcoin en ripple.

De beste man heeft inmiddels zijn belastingschuld betaald. Hij heeft nu gevraagd of hij zijn geld terug kan krijgen.

Regels

De regels rondom bitcoin en cryptocurrency veranderen ook in Zuid-Korea regelmatig. Recentelijk kondigde het land een sluiting van 16 cryptobeurzen aan.

In een persverklaring heeft de Korea Financial Intelligence Unit, KoFIU, aangegeven dat een aantal cryptobeurzen handelt in strijd met de wet. Het gaat om in totaal 16 buitenlandse beurzen, waaronder KuCoin, Poloniex en MEXC.

De cryptobeurzen worden in de verklaring omschreven als Virtual Asset Service Providers (VASP’s). Ze handelen als buitenlandse VASP op de Koreaanse markt, maar zijn daar niet geregistreerd. Dat is tegen de regels.

“De 16 in het buitenland gevestigde VASP’s ontplooien zakelijke activiteiten die gericht zijn op binnenlandse consumenten door Koreaanse websites aan te bieden, aan promotie te doen gericht op Koreaanse consumenten en door de mogelijkheid te bieden om virtuele assets te kopen met creditcards,” schrijft de KoFIU.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...