Korea doet 16 cryptobeurzen in de ban

Korea doet 16 cryptobeurzen in de ban

De Koreaanse fiscale opsporingsdienst heeft aangekondigd dat 16 cryptobeurzen de wet in het land overtreden. Het voorstel wordt om de beurzen niet langer toe te staan om in Zuid-Korea handel te drijven.

Illegale beurzen

In een persverklaring heeft de Korea Financial Intelligence Unit, KoFIU, aangegeven dat een aantal cryptobeurzen handelt in strijd met de wet. Het gaat om in totaal 16 buitenlandse beurzen, waaronder KuCoin, Poloniex en MEXC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cryptobeurzen worden in de verklaring omschreven als Virtual Asset Service Providers (VASP’s). Ze handelen als buitendlandse VASP op de Koreaanse markt, maar zijn daar niet geregistreerd. Dat is tegen de regels.

“De 16 in het buitenland gevestigde VASP’s ontplooien zakelijke activiteiten die gericht zijn op binnenlandse consumenten door Koreaanse websites aan te bieden, aan promotie te doen gericht op Koreaanse consumenten en door de mogelijkheid te bieden om virtuele assets te kopen met creditcards,” schrijft de KoFIU.

Onbereikbaar voor Koreaanse consumeten

Op 22 juli zijn de beurzen door de KoFIU gewaarschuwd dat ze zich moeten registreren in Zuid-Korea om daar actief te mogen zijn. Dat is niet gebeurd, maar ze zijn ook niet gestopt met diensten aanbieden in het Koreaans.

“Op illegale zakelijke activiteiten van ongeregistreerde entiteiten staat een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar of een boete van maximaal 50 miljoen Koreaanse won,” verklaart de KoFIU. “met een beperking voor een bepaalde periode om te kunnen registreren als VASP.”

De Koreaanse autoriteiten zullen de ‘benodigde maatregelen nemen’ om de nu illegaal verklaarde cryptobeurzen van de Koreaanse markt te weren.

Wat in ieder geval gaat gebeuren, is dat creditcardbetalingen naar de cryptobeurzen worden geblokkeerd. Ook de bereikbaarheid vanuit Korea van de websites van de exchanges wordt aan banden gelegd.

Een van de manieren voor de beurzen om voet aan de grond te krijgen zonder de Koreaanse autoriteiten op stang te jagen, is om een Koreaans bedrijf met een licentie over te nemen. Crypto.com maakte vorige week bekend dat het twee bedrijven met de benodigde registraties heeft overgenomen en kan daarmee opereren binnen de Elektronische Financiële Transactiewet.

Lees meer over:
regelgeving Zuid-Korea

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan