Amerikaans techbedrijf heeft ruim $1 miljoen aan Bitcoin en crypto aan kasreserve

993 totale weergaven

Het Amerikaanse finance bedrijf Investview zegt ruim 1 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s te bezitten. Dat blijkt uit een bekendmaking bij de Securities & Exchange Commission.

Als beursgenoteerde partij zijn ze verplicht deze allocatie bekend te maken. Daarmee treden ze in de voetsporen van bedrijven als Tesla, MicroStrategy en Square, hoewel de schaal van hun investering kleiner is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investview

Investview is een fintechbedrijf gevestigd in New Jersey met circa 50 medewerkers. Ze ontwikkelen software en andere handige tools voor de finance en bitcoin industrie.

Uit de maandcijfers over februari blijkt dat de onderneming heeft geprofiteerd van de prijsstijgingen van Bitcoin sinds eind 2020. Op 16 december 2020 schoot de koers door de magische grens van $20.000 en afgelopen weekend is de barrière van $60.000 overwonnen.

Het is onduidelijk hoeveel Bitcoin het bedrijf op de balans heeft, maar de bedrijfswaarde ervan ligt inmiddels boven de 1 miljoen dollar samen met de obscure cryptomunt ndau. In de maand februari wist het MKB-bedrijf een bruto omzet van 5,5 miljoen dollar te realiseren met een netto winst van 1,9 miljoen dollar. CEO Joe Cammarata zegt over deze resultaten:

“We blijven ons focussen op het ontwikkelen van educatieve tools voor de finance sector maar ook de bitcoin mining industrie. Financiële educatie is belangrijk en we zien een groeiende vraag onder Gen X en Y naar cryptovaluta.”

Inflatie

Winstgevende bedrijven zoeken in coronatijd naar alternatieven omdat de rente op cash en het rendement op de obligatiemarkt nihil is. Doordat centrale banken staatsobligaties blijven opkopen, wordt de waarde van de dollar en euro uitgehold. Harde assets zoals goud en bitcoin winnen dan snel terrein.

De actuele marktwaarde van de bitcoin markt ligt boven de 1.000 miljard dollar. Die mijlpaal trekt weer nieuwe investeerders aan.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...