Tesla heeft ook in 2022 meer dan $1 miljard aan bitcoin in kas

Tesla heeft ook in 2022 meer dan $1 miljard aan bitcoin in kas

De waarde van de bitcoinpositie van Tesla is in het vierde kwartaal niet veranderd, blijkt uit de woensdag gepresenteerde cijfers van het vierde kwartaal van 2021. Het bedrijf heeft nauwelijks gekocht of verkocht en had op 31 december 2021 een positie van ~$1,26 miljard in bitcoin. Volgens de laatste cijfers gaat het om 42,902 BTC.

HODL

De autobouwer rapporteerde dat het op 31 december voor $1,26 miljard aan bitcoin had, op de balans terug te vinden als ‘digital assets’. Daarmee staan de bitcoins voor hetzelfde bedrag in de boeken als aan het einde van kwartaal drie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers is tijdens het vorige kwartaal zowel $69.000 geweest als $42.000. Als het hele kwartaal een kaars op een grafiek zou zijn, zag je een enorme wick aan de bovenkant en een kleintje aan de onderkant om vervolgens bijna op dezelfde koers uit te komen.

Vergeleken met de rest van de financiële huishouding is de bitcoinpositie van Tesla bescheiden. Eind kwartaal vier werd bijvoorbeeld $17.58 miljard cash aangehouden.

Michael Saylor en Cathie Woods

Tesla slaat het advies van Michael Saylor van Microstrategy duidelijk in de wind. Hij adviseerde Elon Musk in november om de balans van Tesla om te zetten in bitcoin. Microstrategy kocht zelf in 2021 wel fiks in en zal dat in 2022 ook blijven doen, liet financieel directeur Phong Le weten. De SEC zal dat vermoedelijk scherp in de gaten gaan houden.

Mocht Musk op dezelfde lijn zitten als Cathie Wood en haar ARK Investement Management dan rapporteert Tesla aan het einde van dit kwartaal wellicht dat het de dip heeft gekocht. ARK heeft een vooruitblik gepubliceerd met een bitcoinprijs in 2030 van meer dan $1 miljoen.

Lees meer over:
Bitcoin Tesla

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties