Krachtige Amerikaanse dollar doet denken aan coronacrash van maart 2020

Bitcoin is de nieuwe week niet goed begonnen met een duikvlucht onder de 40.000 dollar die ons momenteel tot een koers van 38.800 dollar brengt. Het lange paasweekend is nog altijd niet ten einde en het is nog maar de vraag in hoeverre de markt de komende dagen stabiel kan blijven zonder de inbreng van professionele investeerders.

De beperkte activiteit van de professionele handelaren vanwege de feestdagen zorgt voor een dun orderboek en die beperkte liquiditeit kan voor extra volatiliteit zorgen. Op dit moment lijkt dat de bitcoin koers vooral onder druk te zetten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Duikvlucht van 800 dollar in 1 minuut

De beperkte liquiditeit tijdens de feestdagen resulteerde in de nacht van zondag op maandag in een koersval van 800 dollar in één minuut. In totaal verloor de koers in een paar uur tijd ongeveer 1.000 dollar.

Met de koersval braken we ook door de on-chain support op 39.000 dollar die een potentiële test van de 200-week moving average weer op het menu heeft gezet.

Material Indicators voorziet een scenario waarin de bulls het heft weer in handen nemen, maar de kans is volgens hem aanwezig dat we daarvoor eerst de 200-week moving average testen die momenteel op ongeveer 21.000 dollar hangt.

Dit koersniveau is in de geschiedenis van bitcoin nog nooit gebroken door de spotprijs tijdens bearmarkten. Boven de 50-week moving average zitten we nog steeds in een bullmarkt en de 100-week moving average kan een nieuwe rally starten. Deze lijn zit momenteel op een koers van ongeveer 35.750 dollar.

Bubbel van internationale obligatiemarkt loopt leeg

De Westerse beurzen zijn tot dinsdag dicht en de Aziatische markten laten momenteel ook weinig actie zien, maar als we naar de internationale obligatiemarkt kijken staat ons waarschijnlijk een hoop vuurwerk te wachten.

Volgens marktcommentator Holger Zschaepitz zijn alle ogen moment gericht op de internationale obligatiemarkt, die al 6,4 biljoen dollar aan waarde is verloren sinds de all-time high van afgelopen jaar.

"De grootste obligatiebubbel in 800 jaar blijft leeglopen met de toenemende Amerikaanse inflatie. De waarde van de internationale obligatiemarkt is afgelopen week alleen al 400 miljard gedaald, wat het totale verlies vanaf de all-time high op 6,4 biljoen dollar brengt", aldus Zschaepitz via Twitter.

De oplopende inflatie is als een dubbelzijdig zwaard voor bitcoin. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat centrale banken moeten ingrijpen met een hogere rente, wat slecht is voor de bitcoin koers op de korte termijn. Aan de andere kant zorgt het voor een vlucht uit obligaties die op de lange termijn het narratief van bitcoin als ultieme store of value kan helpen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....