Kraken verlaat San Francisco

Kraken verlaat San Francisco

In april besloot Jesse Powell het hoofdkwartier van Kraken in San Francisco te sluiten. Decrypto besloot hem in de gm-podcast aan de tand te voelen over deze beslissing van de grote bitcoin-beurs. De voornaamste reden voor de beslissing blijkt de verloedering van de stad en de gevaren die werknemers van Kraken als gevolg daarvan liepen.

Uitwerpselen, gebruikte naalden en gewapende mannen

In de podcast legt Powell uit dat hij in San Francisco 12 minuten lopen van de voormalige hoofdvestiging van Kraken woonde. "Iedere dag was het hinkelen over de menselijke uitwerpselen, gebruikte naalden en mannen met machetes", aldus Powell in niet mis te verstane woorden over San Francisco.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Powell geeft aan dat het lang niet altijd zo geweest is. In 2013, het jaar waarin hij naar de stad verhuisde, was het een stuk veiliger en schoner in de stad. Sindsdien is het hard achteruitgegaan en dat heeft Kraken doen besluiten de stad te verlaten.

Kraken is niet de enige grote bitcoin-beurs die San Francisco inmiddels heeft verlaten. Eerder nam ook Coinbase dezelfde beslissing. Zij gaven echter andere redenen op voor de verhuizing. Voor Coinbase waren met name de pandemie en het doel om een decentraal bedrijf zonder hoofdkwartier redenen om de stad te verlaten.

Niet snel terug naar San Francisco

Kraken keert waarschijnlijk niet snel terug naar San Francisco en het nabijgelegen Silicon Valley, dat lange tijd werd gezien als het Mekka voor tech-startups. Met name de continue dreiging voor zijn werknemers is voor Powell een belangrijke reden geweest om de stad achter zich te laten.

Eerder in april kwam Powell al met een statement waarin hij de enorme golf van criminaliteit in de stad aankaartte. Waarschijnlijk was hij destijds al bezig met de sluiting van het hoofdkantoor in San Francisco.

Powell richt zijn kritiek in de bovenstaande tweet op de in 2019 op zijn post gekomen officier van justitie Chesa Boudin. Volgens Powell, die zijn mening over de officier van justitie niet onder stoelen of banken steekt, is de stad niet veilig totdat ze een officier hebben die de rechten van burgers boven die van criminelen plaatst.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties