Kraken CEO voorspelt nogmaals: Bitcoin naar 1 miljoen dollar “komende jaren”

Jesse Powell, de CEO van Kraken, is nogal bullish over Bitcoin de komende jaren. Hij gelooft dat een prijs van 1 miljoen dollar per eenheid tot de toekomstige mogelijkheden behoort. De reden: de verdere ineenstorting van het fiat geldstelsel. De dollar wordt simpelweg minder waard, waardoor Bitcoin in dollars blijft doorstijgen.

Bullish over Bitcoin

Kraken is na Coinbase de grootste Bitcoin en crypto exchange van Amerika. Ze bieden zowel spots als futures aan en zijn net zoals Coinbase van plan om naar de beurs te gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Powell deed zijn uitspraken tijdens een interview met de podcast H3 waarin de ondernemer ingang op vrijwel alle facetten van bitcoin. Bitcoin als alternatief betaalmiddel en store of value, maar ook de impact op het klimaat kwam voorbij.

Hij gaf ook als vroege bitcoiner een inkijkje in zijn fouten. Powell as er dermate vroeg bij dat hij bitcoin nog voor 1 dollar per stuk kon verhandelen. In plaats van toen 100.000 dollar in BTC zelf te investeren, kocht hij er mining apparatuur van.

Vanwege het huidige financiële klimaat ziet hij de nominale prijs van Bitcoin de komende jaren behoorlijk stijgen. Het is zelfs "gemakkelijk" om een niveau van $500.000 per Bitcoin te bereiken en zelfs $1 miljoen zit volgens hem in de pijplijn.

Een van de redenen is dat de dollar als munt verzwakt naarmate de centrale bank van de VS meer obligaties opkoopt. Deze opkoopprogramma's zijn nodig om de Amerikaanse economie te redden tijdens de coronacrisis, zo is de gedachte van zowel de Fed als de regering Biden. Alleen door op te kopen, kan er nieuwe dollars worden uitgeschreven. In 2020 heeft de VS ruim 20% van haar totale balans in dollars bijgedrukt.

En dat gebeurt massaal. Deze continue 'ontwaarding' van de dollar heeft een positief effect op de waardeontwikkeling van bitcoin, zo denkt de topman. Powell zegt in de podcast onder meer:

"Bitcoin zit nog steeds heel vroeg in de adoptiefase. Kijk hoeveel geld er bijgedrukt wordt. Daardoor is een prijsdoel van 1 miljoen dollar per bitcoin niet zo gek, want een deel van het nieuwe geld vloeit naar deze asset.'

Volgens Powell zijn cryptocurrency's veilige beleggingen, vergelijkbaar met beleggen in techaandelen aan de Nasdaq. Volgens hem doet iedereen er verstandig aan om 1 tot 10% van hun portfolio in cryptovaluta te steken. Om er gelijk bij te zeggen dat dit géén financieel advies is. Cryptovaluta schommelen zéér in waarde, niet elke belegger is daar geschikt voor.

'5 miljoen dollar per Bitcoin'

Michael Saylor doet er nog een schepje bovenop. Hij denkt dat een prijs van 5 miljoen dollar per eenheid zelfs mogelijk. In deze video doet de CEO van MicroStrategy uit de doeken waarom die absurde prijspeil mogelijk is.

De tijd zal het leren, tot die tijd is één Bitcoin gewoon één Bitcoin en één satoshi gewoon één satoshi.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...