Kraken verovert plek in cryptoregister van De Nederlandsche Bank

3496 totale weergaven

Kraken, een prominente speler in de cryptowereld, heeft officieel een VASP-registratie van De Nederlandsche Bank (DNB) gekregen. Deze stap is een volgende stap in het proces van de cryptobeurs om zijn activiteiten uit te breiden binnen Europa. Het kan zijn diensten nu ook aan Nederlandse klanten kan aanbieden. Dat melden ze in een persbericht.

Met deze registratie demonstreert Kraken naar eigen zeggen zijn toewijding aan het naleven van Europese regelgeving, terwijl het zijn invloed op de continentale markt vergroot. Het bedrijf heeft vergelijkbare registraties in andere Europese landen zoals Spanje, Italië en Ierland en zet zijn inspanningen voort om in meer Europese markten voet aan de grond te krijgen.

Brian Gahan, de Managing Director voor Europa bij Kraken, heeft hoge verwachtingen van de Nederlandse markt. Hij benadrukt het potentieel om Krakens aanbod zowel aan particuliere als professionele handelaren in Nederland en daarbuiten te introduceren. Het bedrijf streeft ernaar om zowel bestaande crypto-investeerders als nieuwkomers in de cryptomarkt aan te trekken door middel van zijn uitgebreide dienstenpakket.

Nederland staat volgens Gahan bekend om een dynamische start-upscene, sterke financiële sector en hoge adoptiegraad van fintech-oplossingen. Het wordt gezien als een sleutelmarkt voor Kraken.

Deze ontwikkeling komt op een moment dat Kraken zijn Europese groeistrategie versterkt door onder meer de voorgenomen overname van de Nederlandse cryptobroker BCM, aangekondigd in oktober 2023. Met de naderende implementatie van de EU’s Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgevingskader, intensiveert Kraken zijn inspanningen om een leidende rol te spelen in de groei van de cryptosector op lange termijn.

Door de VASP-registratie kan Kraken zijn klanten toegang bieden tot meer dan 200 digitale activa en haar andere diensten. Payward Continental Services Limited, onderdeel van Kraken, staat geregistreerd bij DNB en voldoet aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet 1977, hoewel het niet onder prudentieel toezicht van DNB of gedragstoezicht van de AFM valt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDNBNederland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...