Bitcoin beurs Kraken aangeklaagd door ex-werknemer

Een voormalig werknemer van de cryptobeurs Kraken start een rechtszaak tegen zijn oude werkgever. Volgens Natahn Peter Runyon negeerde Kraken verschillende internationale sancties en het bedrijf zou zich schuldig hebben gemaakt aan contractbreuk.

Runyon werkte als financieel analist voor Kraken. Hij werkte onder de chief financial officer Kaiser Ng. Hij klaagt zowel Ng als Kraken aan voor verschillende wettelijke overtredingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verschillende aanklachten

Volgens Runyon hebben ze onethisch gehandeld in verschillende zaken. Tijdens zijn werk kwam hij verschillende rare zaken tegen.

Kraken is gevestigd in Amerika en negeert volgens de aanklacht de sancties die het land heeft opgelegd aan andere landen. Het gaat dan om de lijst van het ministerie van Financiën van de Verenigde Staten.

Die lijst heet officieel ‘Foreign Assets Control Specially Designated Nationals and Blocked Persons List’. En volgens Runyon houdt Kraken zich niet aan de regels door hun diensten ook aan te bieden aan partijen die daar op worden genoemd.

Weinig geld

De aanklacht bevat nog meer: Kraken zou miljoenen dollars aan klanten fondsen tekort komen.

Volgens de aanklacht heeft Kraken verschillende werknemers hun aandelenopties ontnomen en Runyon zegt te zijn gediscrimineerd omdat hij een gehandicapte veteraan is. De aandelenopties werden zonder overleg aangepast.

Zijn voormalige baas, Ng, zou Runyon ook gevraagd hebben om het huisadres van hem te gebruiken om daar aanvragen voor banken en regelgevers te doen. Daar ging hij mee akkoord, maar het bedrijf zou hem nooit hebben betaald om gebruik te maken van zijn appartement.

De oud-werknemer zou Ng hebben geïnformeerd, maar zijn baas besloot alle berichten te negeren en hem buiten de deur te houden.

Kraken

Het is afwachten hoe de rechtszaak gaat lopen, maar het is op zijn minst een opmerkelijk verhaal. Kraken zit niet stil en timmert hard aan de weg. Kraken neemt de over-the-counter markt van Circle over.

Lees meer over:
Kraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...