Kraken CEO: overweeg je bitcoin van beurzen te halen

De hoogste baas van Kraken, een van de grootste beurzen van Amerika, zegt dat gebruikers moeten overwegen om hun bitcoin van exchanges te halen.

Jesse Powell maakt zich zorgen over de financiële censuur en geeft daarbij Canada als voorbeeld. Daar heeft de regering - zonder tussenkomst van de gerechtelijke macht - bankrekeningen van vrachtwagenchauffeurs die protesteren tegen de coronapas in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Canadese minister van Financiën Chrystia Freeland heeft tijdens een persconferentie ook bevestigd dat ook de accounthouders die de bitcoin hebben ontvangen, bekend zijn bij de autoriteiten. En dat ook deze accounts zonder gerechtelijke toestemming, bevroren kunnen worden.

In reactie hierop zegt Powell, ceo bij Kraken, het volgende na een vraag op Twitter:

Hij zegt dat zodra je bang bent dat je bitcoin of andere cryptovaluta in handen komt van de autoriteiten je je bitcoin van een beurs moet halen.

Het is mogelijk om bitcoin in eigen beheer te nemen en ook de transacties te anonimiseren. Self-custody kan door middel van een hardwarewallet en anonimiseren van je bitcoin adres kan door middel van mixingdiensten zoals Wasabi en Samurai. Dat betekent overigens niet dat je volledig anoniem bent op het netwerk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...