Kritiek op belastingwet VS die nadelig kan zijn voor Bitcoin miners en ontwikkelaars

Sommige leden van het Amerikaanse congres willen garanties dat Bitcoin miners en ontwikkelaars van open source software voor cryptovaluta niet te maken krijgen met de nieuw voorgestelde belastingregels.

Nieuwe bitcoin belastingwet

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de Verenigde Staten meer geld wil ophalen bij de cryptobezitters. In een groots plan om de infrastructuur van het land te verbeteren is ook plek ingeruimd voor extra belastingen op bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met name brokers en andere bedrijven in de industrie zijn mogelijke de dupe van deze maatregel, aldus Bloomberg vorige week. Eerder reageerden er al senatoren op dit idee: “Dit is niet hoe bitcoin werkt“, zo stelde Ron Wyden vorige week. Nu zijn er meer politici die zich kritisch uitlaten over het plan.

Senator Patrick Toomey sluit zich aan bij Wyden. Hij behoort tot een groep senatoren die waarschuwen voor het gemak waarmee men zich lijkt te richten op ‘crypto-belastingbeleid’.

Verschillende wetgevers hebben opgeroepen om voorzichtig te zijn met de implementatie van een voorgesteld belastingbeleid. Het kan volgens hen aanzienlijke gevolgen hebben voor de Amerikaanse crypto-industrie.

Tegenspraak

In een artikel in de Washington Post betoogt Toomey dat de formulering van het wetsvoorstel een juridische steun zou kunnen bieden voor een nóg hardhandiger optreden tegen de Amerikaanse crypto-space. Hij denkt dat naast cryptobeurzen ook andere bedrijven doelwit kunnen worden, zoals Bitcoin miners en softwareontwikkelaars.

“Simply put, the text is unworkable.”

Senator Toomey staat met deze visie niet alleen. De vaagheid van het plan en het kritische commentaar vanuit de industrie, zorgt voor meer twijfelaars. Toch bagatelliseert mede-senator (en opsteller van het belastingbeleid) Rob Portman dat de nieuwe regels ook deze specifieke groep zal treffen.

Nu de mining industrie zich vanuit China naar de Verenigde Staten heeft verplaatst, lijken er meer animo te zijn om deze groep te beschermen voor de zware belastingeisen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!