Senator in VS reageert op wetsvoorstel: ‘Dit is niet hoe bitcoin werkt’

Politici wereldwijd proberen bitcoin (BTC) in een wettelijk kader te proppen. Ook in de Verenigde Staten is dat proces in volle gang.

Bitcoiners in Amerika moeten extra belasting betalen. Dat vinden verschillende Amerikaanse senatoren. In een groots plan om de infrastructuur van het land te verbeteren is ook ruimte ingeruimd voor extra belastingen op bitcoin. Met name brokers en andere bedrijven in de industrie zijn mogelijke de dupe. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat naar verluidt om $28 miljard via cryptocurrency belastingen. Volgens Bloomberg is er last minute een extra voorstel ingestopt waardoor er meer belasting geheven kunnen worden op de industrie rondom bitcoin.

De definitie van 'broker' wordt een stuk breder als dit door de politieke machine van Amerika komt. Ook partijen als miners zullen hier dan onder vallen. De $28 miljard is onderdeel van een plan van in totaal zo'n $1 biljoen (!) aan investeringen in de infrastructuur in het land. Het geld gaat met name naar transport en energienetwerken.

Dit is nog een voorstel, de plannen zijn er nog niet door. In Amerika is het gebruikelijk om bij grote wetsvoorstellen allerlei toevoegingen er doorheen te fietsen. Het wordt aangeduid als een 'infrastructure bill', maar bevat ook allerlei andere voorstellen.

Reactie

Volgens senator Ron Wyden dekt de taal in het huidige voorstel niet de lading die het zou moeten. Wyden vindt de huidige aanpak ouderwets en niet passen bij bitcoin als technologie. Dit voorstel is volgens de politicus een poging om oude regels toe te passen op het internet.

Gevolgen

In het voorstel wordt onder andere aandacht besteed aan brokers en beurzen. Bedrijven moeten alle transacties met 'digitale assets' boven $10.000 melden bij de belastingdienst. Dat geldt niet alleen voor transacties van of naar klanten, maar ook geldstromen onderling moeten bedrijven delen met de overheid.

Bitcoin valt onder de noemer van digitale assets. Er komt een strenger meldingsregime voor alles wat in deze categorie valt. Dit geldt dan voor 'elke digitale vertegenwoordiging van waarde'. Het gaat ook om 'decentrale' beurzen en peer-to-peer handelsplaatsen. Zij vallen in deze plannen onder brokers en beurzen.

Kristin Smith reageert tegenover CoinDesk op het nieuws en de mogelijke gevolgen. Zij is directeur van de Blockchain Association in Amerika en voorziet een doemscenario. Volgens haar gaat dit verder dan alleen de kopers en verkopers van BTC en andere cryptocurrency's.

Smith: ''We interpreteren dit als ontwikkelaars van software wallets, fabrikanten van hardware wallets, multisig-serviceproviders, liquiditeitsverschaffers, DAO-tokenhouders en mogelijk zelfs miners''

Kortom: met een beetje pech krijgt de hele industrie in Amerika te maken met dit soort regels. Hoe dat in de praktijk er uit gaat zien is nog de vraag. Veel projecten en initiatieven zijn open source in deze industrie, of niet ingericht als een traditionele broker/beurs.

Tegelijkertijd zijn er ook veel projecten waar wél leiders of zelfs directeuren aan te wijzen zijn.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer