Kunnen whales bitcoin beschermen tegen daling naar $48.000?

5066 totale weergaven
ripple whale

Investeringslegende Peter Brandt waarschuwt voor nieuwe keiharde dalingen voor de bitcoin koers. Op Twitter schrijft hij over de mogelijkheid van een correctie van bitcoin naar het niveau van 48.000 dollar. Voor nu is het belangrijk om de koers van 65.000 dollar te behouden. Als dat niet lukt, dan moet bitcoin boven de 60.000 dollar blijven.

Bitcoin moet boven de $60.000 blijven

Nadat bitcoin eerder deze week nog het niveau van 70.000 dollar aantikte, lijkt de markt nu weer bearish te zijn. Bitcoin schoot na de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank omlaag en hangt nu rond het niveau van 67.000 dollar.

Als we vervolgens ook het niveau van 65.000 dollar verliezen, dan zakken we volgens Peter Brandt door naar de koers van 60.000 dollar en die kan weleens cruciaal zijn voor de bullmarkt.

Vanaf die niveaus is het belangrijk dat bitcoin aan een nieuwe pomp begint. Lukt dat niet? Dan moeten we dus echt naar die angstaanjagende niveaus van 48.000 tot 50.000 dollar gaan denken voor de grootste digitale munt van de markt.

Nieuw narratief nodig voor bitcoin

Rond de koers van 70.000 dollar en hoger ligt er volgens de analisten van DecenTrader een hoop verkoopdruk. Op dat koersniveau is er dus een nieuw narratief nodig om voorbij de all-time high van 14 maart te breken, zo is de conclusie van DecenTrader.

Hulp zou weleens kunnen komen uit onverwachte hoek voor bitcoin. Het lijkt er namelijk op dat de whales momenteel behoorlijk actief zijn. Het aantal entiteiten met 1.000 bitcoin of meer in hun wallets staat deze week in de buurt van een all-time high.

“Ja, dit is bullish”, aldus Willy Woo in reactie op die data.

De “FOMO-fase” van iedere markt begint volgens Woo op het moment dat whales beginnen te verkopen tijdens prijsstijgingen. Dat is nu nog niet het geval, wat betekent dat er mogelijk nog meer ruimte is om te groeien voor de bitcoin koers.

Wat denk jij? Krijgt de bullmarkt nog een vervolg de komende tijd?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd