Kunst kopen met Bitcoin, Sotheby’s accepteert nu cryptovaluta

Sotheby’s gaat Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) als betaalmiddel accepteren. Dat verklaart Charles F. Stewart, de CEO van het veilinghuis in het programma “Squawk Box” van nieuwszender CNBC.

‘We zijn erg enthousiast over deze optie, dit is iets waar we al geruime tijd over nadenken’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kunst kopen met Bitcoin

Het eerste kunstwerk waar liefhebbers op kunnen bieden is ‘Love is in the Air’, een bekende piece van de pseudonieme Britse straatartiest Banksy.

Sotheby’s is voor de acceptatie een samenwerking aangegaan met Coinbase Commerce. Dat is een speciale tak binnen Coinbase die het voor bedrijven gemakkelijker moet maken om transacties met cryptocurrency’s in goede banen te leiden.

Denk aan het openen van de wallets, het doorlopen van de know-your-customer procedures en het bewaren en verzekeren van de sleutels.

De makers die de werken aanbieden mogen zelf bepalen of zij de bitcoin houden of inwisselen tegen fiat geld, een interessant gegeven.

De onderneming heeft sinds 1974 een vestiging aan de Emmalaan in onze hoofdstad.

Adoptie

Dat een vermaard internationaal veilinghuis als Sotheby’s kiest voor bitcoin (en ether) is opnieuw een signaal van de volwassenwording van deze assetklasse.

Bitcoin raakt steeds meer geadopteerd als betaalmiddel. Niet alleen voor luxe artikelen, maar ook voor spullen op Ebay bijvoorbeeld, een platform die cryptovaluta als betaaloptie onderzoekt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
betalen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...