Lange termijn bitcoin hodlers kopen 6.840 bitcoin per dag

De bitcoin koers heeft het de afgelopen weken moeilijk en het lukt maar niet om met overtuiging boven de 40.000 dollar uit te breken.

Dat weerhoudt de lange termijn hodlers, volgens de definitie van Glassnode zijn dat wallets die hun bitcoin 155 dagen of meer in bezit hebben, om flink aan hun reserves toe te voegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terwijl de miners gemiddeld 900 bitcoin per dag produceren voegt dit cohort van hodlers momenteel 6.840 bitcoin per dag aan hun reserves toe. Wat betekent dat lange termijn hodlers op dit moment dagelijks 7,6x de productie van miners opkopen.

Waarom gaat de prijs dan naar beneden?

Maar als de lange termijn hodlers op dit moment zoveel bitcoin inkopen, hoe kan het dan dat de prijs achterblijft?

Dat is een terechte vraag die Checkmatey ook krijg in zijn eerder aangehaalde thread op Twitter. The Chain Reaction, een collega analist, denkt het antwoord te hebben.

Volgens The Chain Reaction heeft het alles met maken met shorts. Als je een shortpositie opent, dan 'verkoop' je bitcoin die je eigenlijk niet bezit. Als veel handelaren dat op hetzelfde moment doen zorgt dat voor een neerwaartse druk op de koers.

Als de koers vervolgens ver genoeg is gezakt sluiten deze handelaren hun shortpositie en moeten ze de bitcoin die ze 'geleend en verkocht' hebben voor de short weer terugkopen. Volgens The Chain Reaction is dit vooral een spelletje van de whales die de markt op kunstige wijze bespelen.

Voor de lange termijn ziet het er goed uit

Op de korte termijn hoeft de enorme koopdruk vanuit de lange termijn hodlers niet per se voor positieve prijsactie te zorgen. Het bewijs daarvoor zien we duidelijk terug in de koers, die het ondanks de enorme koopgolven van dit cohort maar moeilijk heeft om goed boven de 40.000 dollar uit te breken.

Voor de lange termijn is het natuurlijk een positieve ontwikkeling dat er steeds meer bitcoin terechtkomen in de hodl-tassen van de lange termijn hodlers. Er komt een moment dat er weinig tot geen bitcoin meer 'te koop' zijn op dit prijsniveau en dan schieten we omhoog.

Daarbij werken op dit moment ook de macro-krachten niet mee voor de bitcoin koers. Het conflict in Oekraïne en de relatief hoge inflatie zorgen voor een onzeker klimaat waarin veel investeerders kiezen voor zekerheid.

De dollar betaalt nog altijd de rekeningen en de macht van de dollar zien we momenteel terug op de financiële markten.

Op het moment van schrijven zijn er 2,51 miljoen bitcoin in handen van short term hodlers, wallets die hun bitcoin gemiddeld minder dan 155 dagen in bezit hebben, waarvan 82 procent in het rood staat.

Dat zorgt op de korte termijn waarschijnlijk ook voor het gros van de verkoopdruk die we momenteel ervaren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....