Bitcoin koers krijgt tot driemaal toe afwijzing, maar hodlers blijven rustig

Bitcoin is er de afgelopen weken tot driemaal toe niet in geslaagd om goed boven de 40.000 dollar uit te breken, maar de hodlers blijven er ogenschijnlijk rustig onder. Veel van de huidige prijsactie heeft ook te maken met de grote onzekerheden op macro-niveau die alle markten onder druk zet.

Bitcoin koers krijgt tot driemaal toe afwijzing, maar hodlers blijven rustig

Gisteren was er ook goed nieuws te melden, want het Europees parlement heeft het zogenaamde Proof-of-Work verbod afgewezen met 32 tegen 24 stemmen. Hiermee is de discussie rondom Proof-of-Work in de Europese Unie nog zeker niet afgedaan, maar de eerste grote overwinning is binnen voor Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin, goud en grondstoffen

Grondstoffen doen het momenteel extreem goed. Wat ergens logisch is, gezien dit de spullen zijn die we daadwerkelijk nodig hebben om onze maatschappij draaiende te houden. Ondanks dat is het Tuur Demeester opgevallen dat goud het niet zo goed doet als voorheen.

Normaal gesproken zie je dat goud het juist op dit soort momenten nog beter doet dan de overige grondstoffen. Op dit moment is dat niet het geval, waardoor Tuur zich afvraagt of dat wellicht betekent dat goud zijn "edge" verloren heeft ten opzichte van andere grondstoffen.

Het is goed mogelijk dat bitcoin hiervoor verantwoordelijk is en een deel van de rol van goud als store of value heeft overgenomen. We hebben meer data nodig om dit met een hogere mate van zekerheid vast te stellen, maar het is een interessante observatie van Tuur.

On-chain volume op $39.000 hoogste ooit

Bitcoin kent de laatste weken matige prijsactie, maar dat weerhoudt de hodlers er niet van om te blijven kopen. Het on-chain volume op 39.000 dollar is zelfs het hoogst gemeten volume ooit in de geschiedenis van bitcoin.

Op het niveau van 38.700 dollar zijn zelfs 775.000 bitcoin van eigenaar gewisseld op de blockchain. Al hoeft dat niet per definitie alleen maar om economische transacties te gaan, het kunnen ook mensen zijn die wallets reorganiseren.

Interessant is dat The Chain Reaction weet te melden dat het vooral gaat om kleinere bitcoin hodlers die niet schrikken van een daling van 50 procent. "Whales manipuleren de prijsactie, maar retail dicteert de toon." Aldus The Chain Reaction.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....