Lange-termijn hodlers bitcoin beginnen met ‘distributie’ die eerder voorafging aan bodems

De bitcoin koers is er nog altijd niet in geslaagd om zich weer te herpakken en tenminste boven de 30.000 dollar te blijven, waardoor de angst op nieuwe dalingen toeneemt. Het ziet er momenteel zwak uit en dat lijkt intussen ook het moraal van de lange termijn hodlers aan te tasten.

Volgens de analist Edris van CryptoQuant is de zogenaamde “capitulatiefase” van de lange termijn hodlers begonnen. Een ontwikkeling die in het verleden vaak het begin van de bodem van een marktcyclus heeft ingeluid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Capitulatie van lange termijn hodlers

Op het moment van schrijven zitten de lange-termijn hodlers in een capitulatiefase, wat betekent dat ze hun bitcoin met een verlies van de hand doen. Vaak is dit een indicatie dat het “slimme geld” is begonnen met accumuleren en dat de komende maanden een grote kans bieden voor lange-termijn investeerders.

Lange-termijn hodlers bitcoin beginnen met 'distributie' die eerder voorafging aan bodems

Edris omschrijft dit soort capitulaties als “gebeurtenissen die een meerjarige bodem markeren”, al moeten we daaraan toevoegen dat meer analisten de laatste maanden hebben geroepen dat de bodem in zicht of bereikt is.

Bitcoin opereert immers niet compleet los van het financiële systeem, omdat bitcoin-investeerders leven in het traditionele financiële systeem en voor hun beslissingen ook daarvan afhankelijk zijn. Momenteel zijn de macro-omstandigheden op zijn minst ongunstig te noemen.

Exchanges zien nog altijd grote kooporders

Het lijkt erop dat er ook een groep investeerders is die zich weinig tot niets aantrekt van de zwakte van bitcoin, aangezien de grote beurzen momenteel meer uitstroom dan instroom zien. Volgens Glassnode was de netto uitstroom op 3 juni bijvoorbeeld 23.286 bitcoin. Dat markeert de grootste uitstroom sinds 14 mei.

Lange-termijn hodlers bitcoin beginnen met 'distributie' die eerder voorafging aan bodems

Interessant is dat de mensen die rond de all-time high van november 2021 op dit moment weinig tot niet geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun bitcoin. Dat is althans wat on-chain analist Checkmate van Glassnode constateert in de laatste “The Week On-Chain” van zijn werkgever.

“Ondanks het bijna continue koersverlies van bitcoin en de grote spot-liquididatie van 80.000 bitcoin door LFG zijn deze mensen niet van plan om afscheid van hun bitcoin te nemen”, zo schrijft Checkmate. Waarschijnlijk hebben deze mensen mentaal al het verlies genomen en zijn ze bereid om te zien wat de toekomst van de bitcoin koers voor ze in petto heeft.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....