Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

Bitcoin is teruggevallen binnen onze prijsrange en zette de afwijkingsanalyse ook dit keer voort. De hoop die we aan het begin van de week hadden is keihard verpulverd en we zien op alle tijdsbestekken weer een bearish beeld laten zien.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. Moeten we serieus rekening houden met verdere koersdalingen de komende periode?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update bespraken we dat we er rekening mee houden dat we sterke weerstand konden verwachten van de 200 MA’s op dit tijdsbestek, die we bestempelde als trendweerstand. Nu, een aantal dagen later, kunnen we concluderen dat we voorlopig een macro top gevonden hebben exact rond deze MA’s. Dit betekent dat we op de hogere tijdsbestekken in een neerwaartse trend blijven, ondanks de opwindende pump aan het begin van de week.

Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

Het doorbreken van deze trendweerstanden (de 200 MA’s) is onze grootste uitdaging in een serieuze poging de bearish trend te doorbroken. De hoop die we aan het begin van de week hadden werd verpulvert toen we snoeihard werden afgewezen door de 200 MA’s, om vervolgens weer terug te vallen in de prijsrange van de afgelopen weken en tegelijkertijd verloren we ook de bullish trend op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

We zien opvallende overeenkomsten met de laatste keer dat we ons begaven in een prijsrange ($34.000 – $44.500), aan het begin van het jaar. Ook toen slaagde we er in eerste instantie in om bullish uit de prijsrange te breken, om vervolgens na een kort verblijf boven de prijsrange weer terug te vallen in de range. In die periode noemde we dit een ‘afwijking’.

Deze week zien we soortgelijke situatie ontstaan, waarbij we na een kort verblijf boven de range terugvallen in de range en vervolgens consolideren rond het midden van de range. Uiteindelijk leidde dit tot een sterke neerwaartse uitbraak uit de range en vormde we een nieuwe prijsrange waar we ons de laatste weken in bevinden.

Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

Dit scenario past goed binnen onze prijsrange analyse die we ook aan het begin van het jaar vaak toegepast hebben; van range high, naar mid-range naar range low en andersom. Conform deze analyse is het niet onwaarschijnlijk dat we ook dit keer, ergens in de komende week tot weken range low $28.800 opnieuw zullen gaan opzoeken.

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

Dit tijdsbestek blijft relevant omdat de 200MA's de afgelopen maanden de sleutel waren tot de neerwaartse trend. We kregen een eerste serieuze teken van kracht toen we erin slaagde de 200 MA en vervolgens de 200 EMA terug te winnen, hetgeen leidde tot de uiteindelijk uitbraak boven de prijsrange.

Omdat we de 200MA’s op dit tijdsbestek met succes konden gebruiken om een eerste teken van kracht aan te nemen, zouden we ze ook moeten kunnen gebruiken om dit argument te ontkrachten, en dat is gebeurd. De terugkeer in de prijsrange (afwijking) ging samen met het verliezen van de 200 EMA en vervolgens schokkerige prijsactie tussen de twee belangrijkste voortschrijdende gemiddelden.

Nu we opnieuw te maken hebben met zwakte op alle tijdsbestekken, hebben we de neerwaartse trend zien doorgaan naar het midden van de prijsrange en houden we range low in de gaten als volgende tussenstop $28.800.

Waar we net als aan het begin van het jaar het risico lopen dat de neerwaartse trend weer volledig de overhand neemt en we mogelijk zelfs de recente low $26.700 gaan opzoeken, aangezien elk tijdsbestek op dit moment toch bearish is.

Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers duikelt terug onder grens van $30.000

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties