‘Laser Eyes de oorzaak van daling Bitcoin (BTC)’, zegt Peter Brandt

363 totale weergaven

Bitcoin zit momenteel in een correctie van zo’n 17% vanaf de laatste all-time high van ruim 64.000. Doorgewinterde handelaar en analist Peter Brandt geeft met een knipoog de reden: een nieuwe trend op Bitcoin twitter. Laserogen tot de prijs van Bitcoin 100.000 dollar is.

Volgens de analist is er een direct verband tussen de Bitcoin correctie en de populaire #laserRaytill100k treedt. Het gaat om het signaal dat er wordt afgegeven: veel mensen schreeuwen van de daken dat ze bezig zijn met BTC. Dat is volgens Brandt vaak een reden om goed te kijken naar je posities in die markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laserogen

‘De kans op een correctie voor crypto’s is direct gerelateerd aan de laserogen op twitter. Wil je dat de correctie voorbij is? Verwijder je laserogen’, aldus Brandt op twitter.

Brandt: ''Als iedereen begint te schreeuwen dat ze Bitcoin bezitten moet je dat zien als teken dat de markt een pauze nodig heeft.''

De nieuwe trend begon in februari dit jaar. Bitcoiners maar ook burgemeesters, voetballers en andere bekende HODLers veranderde hun profielfoto in een foto van zichzelf met daarin laserstralen ipv ogen. De hashtag #laserRayuntill100k is nog steeds populair.

Toevallig viel de correctie van $57.800 op 21 Feb naar $43,500 samen met de laserogen trend. Ook deze week zit Bitcoin in een correctie, historisch gezien wel een milde. Brandt laat weten dat een correctie van 20% meevalt vergeleken met de gemiddelde daling van 35% per dip. Mochten we dit toch halen komen we uit op een prijs van zo’n $42.000.

Lees meer over:
Twitter