Leden Raad van Bestuur van grootste bitcoinfonds ter wereld stoppen

Grayscale Investments, een investeringsfirma in cryptocurrency en beheerder van de Grayscale Bitcoin Trust, heeft aangekondigd dat prominente leidinggevenden hun functies binnen de raad van bestuur neerleggen.

Barry Silbert, oprichter en CEO van Digital Currency Group (DCG) — het moederbedrijf van Grayscale — heeft officieel zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur van Grayscale. Dit werd officieel bekendgemaakt op 26 december in een 8-K indiening bij de United States Securities and Exchange Commission. GBTC heeft ruim 640.000 bitcoin in kas, en is daarmee veruit het grootste bitcoinfonds ter wereld.

Volgens de indiening heeft ook Mark Murphy, president van DCG, zijn ontslag aangekondigd uit de raad van bestuur van Grayscale. Beide ontslagen zijn per 1 januari 2024, waarbij nieuwe leden Mark Shifke, Matthew Kummell en Edward McGee toetreden tot de raad.

“Effectief per 1 januari 2024 bestaat de raad uit de heren Shifke, Kummell, Michael Sonnenshein en McGee, die ook de hen toegekende autoriteit behouden als functionarissen onder de overeenkomst van de beperkte aansprakelijkheidsmaatschappij van de sponsor,” luidt de aankondiging.

Grayscale Investments is een investeringsfirma die zich richt op cryptocurrency. Ze zijn vooral bekend vanwege het beheer van de Grayscale Bitcoin Trust, een belangrijk investeringsvehikel voor Bitcoin.

Digital Currency Group: Dit is het moederbedrijf van Grayscale. DCG is een bedrijf dat investeert in de cryptocurrency-markt en diverse dochterondernemingen heeft die zich bezighouden met verschillende aspecten van digitale valuta.

Lees meer over:
Grayscale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...