Legendarische handelaar voorspelt nieuwe all-time high voor bitcoin

Als je het aan de investeringslegende Peter Brandt vraagt, dan duurt het niet lang meer voordat bitcoin richting een nieuwe all-time high springt. Op het moment van schrijven handelt de koers op 28.131 dollar en zitten we nog redelijk ver verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar, maar volgens Brandt gaat bitcoin binnen 12 maanden naar een nieuwe all-time high.

12 maanden

Als Brandt gelijk krijgt, dan zou dat betekenen dat we voor de halving van maart 2024 al een nieuwe all-time high aantikken voor bitcoin. Voor een onderbouwing wijst Brandt naar het verleden, waarmee hij laat zien dat zijn voorspelling in lijn is met de duur van cycli uit het verleden.

Legendarische handelaar voorspelt nieuwe all-time high voor bitcoin

"Het is gevaarlijk om meningen te hebben zonder deze te onderbouwen met feiten. Een nieuwe all-time high in de periode van april tot juni 2024 zou heel erg in lijn zijn met cycli uit het verleden. De hoeveelheid misinformatie in de crypto-wereld blijft me verbazen", aldus Brandt.

Overigens baseert Brandt zijn voorspelling niet op de halving van bitcoin, het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een blok halveert. Volgens Brandt is de halving helemaal niet zo belangrijk als sommige analisten ons willen laten geloven.

PlanB is het daar niet mee eens

Iemand wie het daar helemaal niet mee eens zal zijn is de Nederlandse analist PlanB, die zijn analyses nog altijd om de halving heen bouwt. Op zich is dat ook niet vreemd, gezien we de bitcoin koers wel degelijk in vierjarige cycli zien bewegen en dat precies overeenkomt met het ritme van de halvings.

Wat dat betreft is het al niet vreemd om te denken dat de cycli van bitcoin iets met de halvings van doen hebben. Daarnaast gaat de beloning voor miners door de helft en daarmee dus ook de inflatie van bitcoin.

Als dat niet meespeelt bij het verloop van de koers, dan weten wij het ook niet meer. Wat dat betreft is het een beetje vreemd dat iemand als Peter Brandt zegt dat de halving een non-event is voor de bitcoin koers.

De hoeveelheid nieuwe bitcoin die in omloop komt halveert letterlijk van de ene op de andere dag. Dat is een aanbodschok die de koers wel moet beïnvloeden als de vraag naar bitcoin niet ook halveert. Wat dat betreft kijken wij wel degelijk uit naar de volgende bitcoin halving.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....