LEGO website gehackt om nep cryptomunt te promoten

717 totale weergaven
|

 

Op 5 oktober 2024 werd de website van LEGO kort gehackt om een nep cryptocurrency token genaamd “LEGO Coin” te promoten. De inbreuk duurde 75 minuten en werd snel aangepakt door het bedrijf, waarbij geen gebruikersaccounts in gevaar werden gebracht.

Gehackte website promoot nep LEGO munt

Op vrijdagavond namen hackers kortstondig de controle over van de officiële LEGO website om een valse cryptocurrency genaamd “LEGO Coin” te promoten.

Tijdens de 75 minuten durende inbraak werd de banner op de homepage vervangen door een bericht waarin werd beweerd dat LEGO een nieuwe cryptomunt had gelanceerd en dat kopers geheime beloningen konden vrijspelen.

De frauduleuze banner bevatte een link die gebruikers naar Uniswap leidde, waar de nep LEGO Coin kon worden gekocht met behulp van Ethereum.

Snelle reactie van LEGO

De inbreuk vond plaats rond 21.00 uur EST en was rond 22.15 uur opgelost, waarbij LEGO zijn website snel weer normaal maakte.

Volgens een woordvoerder van LEGO zijn er geen gebruikersaccounts gecompromitteerd tijdens de aanval. “We hebben het probleem geïdentificeerd en de ongeautoriseerde banner direct verwijderd”, aldus LEGO, dat klanten verzekerde dat hun informatie veilig bleef.

Een kleinschalige zwendel

In tegenstelling tot veel andere crypto zwendels die bedoeld zijn om bezittingen te stelen, leidde deze zwendel gebruikers naar een legitiem cryptocurrency platform-Uniswap-waar ze het frauduleuze token konden kopen.

Hoewel sommige gebruikers het token voor een paar honderd dollar kochten, was de financiële impact van de hack minimaal. Het valse token had geen intrinsieke waarde, en LEGO handelde snel om de zwendel uit te schakelen voordat deze aan kracht kon winnen.

Een groeiende dreiging

Hoewel dit incident snel was opgelost, benadrukt het de toenemende risico’s van cryptogerelateerde cyberaanvallen op bekende merken.

Omdat blockchain en cryptocurrency blijven groeien in populariteit, zullen hackers waarschijnlijk doorgaan met het uitbuiten van vertrouwde merken om slachtoffers te lokken in valse investeringsplannen. Gelukkig heeft de snelle actie van LEGO grotere gevolgen voorkomen.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....