‘Geplande launch Libra staat voor eind 2020’, aldus directeur Libra Association

De stablecoin van Facebook gaat aan het eind van volgend jaar gelaunched worden. Dit zegt de directeur van de Libra Association. Dit is de non-profit organisatie achter de munt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Bertrand Perez, managing director en chief operating officer of the Libra Association”]We are firmly maintaining our launch schedule, between the end of the first half of the year and the end of 2020[/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze uitspraak deed hij in een interview met Les Echos, een Frans nieuwsmagazine. Hij geeft ook aan ‘volledig op de hoogte te zijn’ van alle problemen die er zijn omtrent het witwassen van geld en het financieren van terrorisme. Er gaat samengewerkt worden met de regelgevers om deze praktijken aan te pakken.

Vanuit de hele wereld reageren regulators en politici terughoudend of negatief op het Libra project. De Franse minister van Economie in Financiën, Bruno Le Maire, gaf eerder al aan Libra te zien als gevaar voor de ‘monetaire soevereiniteit’. Ondanks dat, is Perez optimistisch over de stablecoin: alle problemen zullen volgens hem worden opgelost.

Libra gedekt door wereldmunten

De directeur legde ook uit hoe het zit met de reserves van Libra. Want de stablecoin is gedekt door verschillende valuta. Het blijkt te gaan om de Amerikaanse dollar (USD), de euro (EUR), de Yen (JPY), de britse Pond (GBP) en de dollar uit Singapore (SGD). Opvallend is dat de Yuan, de munt uit China, geen onderdeel zal zijn van de dekking van de Libra.

Lees ook: Facebook bouwt lobby uit voor acceptatie cryptomunt Libra

Eerder deze week gaf een senator uit Virginia al aan dat China de Libra Association onder druk zou kunnen zetten om deze CNY tóch wel te gaan gebruiken. Tegelijkertijd wordt ook steeds meer duidelijk dat China aan een eigen cryptomunt werkt die door de staat wordt uitgegeven. Dit krijgt ongetwijfeld een vervolg.

De Association is gevestigd in Zwitserland en heeft een kantoor in de Verenigde Staten. Perez liet doorschemeren dat ze graag willen uitbreiden naar andere Europese en Aziatische landen. Het is nog maar drie maanden geleden dat Facebook het project met het publiek deelde. Halverwege juni begon het balletje te rollen en sinds dien houdt het de hele wereld bezig. Of het nu de PBoC is, Facebook of Bitcoin: de (digitale) wereld dendert door!

Bron: TheBlockCrypto