LiteBit geregistreerd in Oostenrijk

LiteBit geregistreerd in Oostenrijk

Het Nederlandse LiteBit heeft een licentie ontvangen in Oostenrijk. Het cryptoplatform mag hun diensten nu ook aanbieden in het land.

De financiële toezichthouder van Oostenrijk, Finanzmarktaufsichtsbehörde (FMA), is de derde in Europa die LiteBit een registratie geeft. LiteBit is ook geregistreerd in Nederland (bij De Nederlandsche Bank) en Frankrijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Algemeen directeur Olivier van Duijn: "Het is voor ons een belangrijke stap dat we nu ook een registratie hebben bij de Oostenrijkse toezichthouder.````````" LiteBit hoopt een steeds groter deel van de Europese markt te kunnen bedienen.

LiteBit verwerkt naar eigen zeggen zo'n €3 miljoen aan handelsvolume per dag. Van Duijn: "Deze registratie in Oostenrijk benadrukt bovendien het belang dat wij als Europees platform hechten aan overheidsregulering en wettelijke kaders om cryptohandel veiliger te maken."

Groei in Europa

LiteBit verwacht een grote groei in de Euroepse cryptomarkt. Van Duijn: "In Europese landen zien we nog veel ontwikkelingspotentieel. Hoewel cryptomunten nog niet breed ingezet worden als betaalmiddel, zijn ze op bepaalde gebieden heel populair, bijvoorbeeld in toepassingen bij games en smart contracts. Bovendien kunnen ze bescherming bieden tegen inflatie en dienen als oppotmiddel."

De druk op de industrie rondom bitcoin is groter dan ooit. Steeds meer overheden, toezichthouders en centrale banken laten zich uit over regels rondom bedrijven en het gebruik van cryptocurrency's. Van Duijn ziet dat echter als iets positiefs: "De toenemende aandacht van overheden, centrale banken en toezichthouders voor cryptomunten en de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en toezicht bevestigen het groeiende belang van de cryptosector. Hoewel ze conventioneel geld niet snel zullen vervangen, verwacht ik niet dat cryptomunten ooit nog van het toneel zullen verdwijnen.”

Lees meer over:
Bitcoin Nederland Oostenrijk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties