Bitcoin (BTC) handel op LocalBitcoins in Hong Kong schiet omhoog

Bitcoin (BTC) kan een uitweg zijn voor mensen die willen ontsnappen uit de lokale financiële wereld. In Hong Kong is het momenteel flink rommelig met protesten en agressieve confrontaties over en weer.

De protesten zijn gericht tegen de wet om uitlevering aan China toe te staan. Daar is een grote groep Hongkongers het niet mee eens. Dat resulteert in georganiseerde groepen mensen die hun stem laten horen tegen de genomen maatregelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

China

De protesteerders tegen de invloed van China worden kort op de huid gezeten door de Chinese autoriteiten. Om dat tegen te gaan wordt er gebruikt gemaakt van contant geld. Je bent immers vrijer qua betalingen als je het niet digitaal via een bank moet doen.

Maar bij de meeste pinautomaten wordt je goed in de gaten gehouden, zeker in een onrustig gebied als Hong Kong nu. Daarom zetten protesteerders regelmatig een masker op: je bent zo minder makkelijk te herkennen op camerabeelden.

De protesten leiden tot wekelijkse gewonden en arrestaties. Door het geweld is het aantrekkelijk om te kijken naar alternatieven waardoor je zo min mogelijk te maken hebt met lokale en centrale machten.

Bitcoin

In dit scenario komt bitcoin om de hoek kijken als mogelijk alternatieve valuta. Via LocalBitcoins kun je een deal opzetten van persoon naar persoon. Net als Marktplaats voor je oude auto, maar dan voor BTC.

Wanneer je relatief anoniem aan je bitcoin kunt komen, is het een optie om in gevaarlijke omgevingen alsnog onbezorgd transacties te doen. Een target van de Chinese autoriteiten heeft een grote kans dat zijn bankoverschrijvingen niet doorkomen. De lange armen van die staat kunnen echter niks uitrichten op het netwerk van BTC.

Het is niet zo dat Hong Kong massaal overstapt naar bitcoin, maar we zien wel een recordvolume voor deze week. In onderstaande grafiek is te zien dat het gaat om $13 miljoen aan handelsvolume in de lokale valuta de afgelopen week. En dat is wel een record.

LocalBitcoins volume in Hong Kong volgens coin.dance.

Bitcoin (BTC) handel op LocalBitcoins in Hong Kong schiet omhoog

Anoniem

The Washington Post sprak met een van de protesteerders. Ze wil graag alleen genoemd worden bij haar voornaam, Alexa. Ze moet en zal uit de handen blijven van de Chinezen: ”Ik doe er alles aan om anoniem te blijven.” Nadat ze thuis kwam van een protest met de traangas nog in haar ogen wist ze het zeker: de Chinese apps moeten van de telefoon af.

Apps als WeChat en Alipay waren de slachtoffers, deze zouden gebruikt kunnen worden door de Chinese politie om iemand op te sporen. Om veiliger te communiceren gebruikt de activiste Telegram. Je privéberichten op dat platform worden gecodeerd verzonden.

Bitcoin Magazine NL heeft overigens ook een leuke groep op Telegram.

Mogelijkheid

In sommige situaties is de mogelijkheid om gebruik te maken van een decentraal netwerk voor betalingen en het opslaan van waarde bijna bittere noodzaak. Dat geldt voor de hierboven besproken Alexa, maar ook voor in Argentinië en bijvoorbeeld Venezuela kan het een fijne uitweg zijn.

Niet voor niets was de prijs op lokale beurzen in Argentinië vorige maand ruim $2.000 hoger dan de actuele prijs wereldwijd.

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer