Logan Paul onderneemt juridische stappen tegen Coffeezilla over CryptoZoo-claims

1136 totale weergaven

In een verrassende wending heeft YouTuber Coffeezilla gereageerd op de smaadrechtszaak van Logan Paul, met de bewering dat de actie bedoeld is om lopende en toekomstige onderzoeken naar Pauls ondernemingen te smoren.

Coffeezilla reageert op rechtszaak

YouTube-onderzoeker Stephen Findeisen, bekend als Coffeezilla, heeft publiekelijk gereageerd op de lasterrechtszaak van Logan Paul en deze omschreven als “ongegrond” en een poging om lopende onderzoeken het zwijgen op te leggen.

Paul diende de rechtszaak in op 27 juni en beschuldigde Coffeezilla van het doen van valse uitspraken over zijn Non-Fungible Token (NFT) project, CryptoZoo.

Ongegronde en lichtzinnige claims

In een video van 5 augustus verduidelijkt Coffeezilla dat de rechtszaak geen betrekking heeft op zijn oorspronkelijke CryptoZoo onderzoek, maar zich richt op recente video’s en een tweet waarin hij pleit voor terugbetalingen van gebruikers.

Hij beweert dat het terugbetalingsprogramma van Paul misleidend is, omdat het vereist dat gebruikers afzien van eventuele claims tegen Paul en het de verliezen van Zoo tokens niet dekt.

“Paul’s rechtszaak is ongegrond en lichtzinnig,” verklaarde Coffeezilla, erop wijzend dat Paul financieel verlies of reputatieschade moet bewijzen, wat onwaarschijnlijk is gezien zijn geschiedenis van soortgelijke beschuldigingen.

Toekomstig onderzoek tot zwijgen brengen

Coffeezilla gelooft dat de rechtszaak bedoeld is om hem ervan te weerhouden een andere onderneming van Paul, Liquid Marketplace, te onderzoeken. Dit bedrijf, mede opgericht door Paul, wordt momenteel onderzocht door de Ontario Securities Commission vanwege vermeende fraude.

“Deze rechtszaak wegens laster voelt zelfs aan de oppervlakte frivool aan. Maar als je dieper graaft, is het duidelijk dat het doel is om nieuwe onderzoeken de kop in te drukken en wraak te nemen op de oude,” legt Coffeezilla uit.

Achtergrond van het CryptoZoo schandaal

Het CryptoZoo project, gelanceerd door Paul, beloofde gebruikers de mogelijkheid om unieke NFT’s te kopen en te verhandelen. Deelnemers beschuldigden het project er echter van oplichterij te zijn, wat leidde tot aanzienlijke financiële verliezen.

Als reactie op het verzet bood Paul een $2,3 miljoen terugkoop programma aan voor de NFT’s. Desondanks beweert Coffeezilla dat het aanbod onvoldoende is en niet de volledige omvang van de verliezen van investeerders aanpakt.

Samenvatting

Door juridische stappen te ondernemen tegen Coffeezilla lijkt Logan Paul niet alleen zijn reputatie te verdedigen, maar ook te proberen om verder onderzoek naar zijn zakelijke praktijken te voorkomen. De juridische strijd die zich ontvouwt zal waarschijnlijk de aandacht blijven trekken terwijl beide partijen hun argumenten presenteren.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....