Lolli haalt $5 miljoen op bij oprichter van Reddit, Serena Williams en andere investeerders

Bitcoin bedrijf Lolli haalt $5 miljoen op bij een recente investeringsronde. Grote namen als het koppel Serena Williams en Alexis Ohanian (mede-oprichter Reddit) investeren in het Amerikaanse bedrijf. Dat meldt The Block.

Lolli en bitcoin

Lolli is een plug-in (en website) waar je geld terugkrijgt tijdens het shoppen. Je krijgt een beetje BTC terug als je via hun platform aankopen doet. En dat idee slaat aan. Uitbetalingen vinden plaats op het Lightning Network, via deze tweede laag kun je veel goedkoper kleine bedragen overmaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verdienmodel van het bedrijf is simpel: zij sturen mensen naar een winkel en krijgen daar een vergoeding voor. Een deel van dat geld vloeit echter terug naar de gebruikers. Je krijgt bitcoin voor je aankoop die je zonder Lolli niet krijgt.

Lolli startte in 2018 en is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. De $5 miljoen gaat naar de ontwikkeling van een mobiele app. Daarnaast hoopt het bedrijf hun diensten uit te rollen in andere delen van de wereld.

Lolli heeft inmiddels meer dan 1.000 aangesloten winkels. Ohanian noemt Lolli een unieke kans om mensen in contact te laten komen met BTC. Williams: ”Bitcoin verdienen en bezitten is een stap naar financiële vrijheid voor iedereen.”

Nederlandse alternatieven

Ze zijn echter (voorlopig) alleen actief in de Verenigde Staten. Dat laat ruimte voor lokale bedrijven in Nederland om ook met een soortgelijke dienst te komen.

Via stekking.com krijg je bij tientallen sites in Nederland (zoals Thuisbezorgd of MediaMarkt) satoshi’s terug wanneer je een aankoop doet.

Investeringen in de industrie

Lolli is een relatief kleine speler in het groeiende ecosysteem. Bitcoin bedrijven weten steeds meer geld aan te trekken. De Amerikaanse beurs Coinbase hoopt volgende maand met hun aandelen op de NASDAQ te staan, terwijl concurrent Kraken ook serieus een beurgsang overleeft.

Naast beurzen en brokers heb je nog tal van andere bedrijven die een positie hebben verworven in de wereld van bitcoin. Een voorbeeld daarvan is BlockFi. Zij bieden onder andere leningen aan met BTC als onderpand, ook accepteren ze stortingen van BTC waar zij jou rente voor betalen. Ze gaan echter wel met jouw BTC in de weer, dus het komt niet zonder risico’s.

Ondanks die risico’s wordt het bedrijf geschat op $3 miljard en haalde ze recentelijk $350 miljoen aan investeringen op. Bitcoin is hot, en dat is ook te zien aan de investeringen in bedrijven in de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...